19 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Σύνδεση αφορολόγητου με πληρωμές με κάρτες

"Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε την φοροδιαφυγή... δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες... Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, διευκρινίζοντας ότι εξετάζει τη σύνδεση του αφορολόγητου με πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Συγκεκριμένα για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, μεταξύ άλλων, είπε:

«Μία από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κλπ. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει το τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο π.χ και πρέπει να αποδείξει όχι με μια κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην Εφορία, ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μία βεβαίωση που θα έρθει χρονικά από την τράπεζά του στην Εφορία και θα πει ότι «ο τάδε έχει χαλάσει τόσα με την πιστωτική του».

Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε την φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες...

Επίσης, πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη. Όλα αυτά είναι πάνω στους σχεδιασμούς που κάνουμε, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία και όλα αυτά που περιγράφουμε. Είναι μια πρόταση πολύ σωστή που έχει κατατεθεί, την αξιοποιούμε και το επόμενο διάστημα θα έχουμε και δεδομένα».

Πηγή : www.tovima.gr
http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=730301






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου