13 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.8.2015

Στη βουλή το 3ο Μνημόνιο. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού από το Έθνος.

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, ξεκινά το πρωί της Πέμπτης στις τέσσερις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία της νέας συμφωνίας
της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, οπότε θα αποφασιστεί η συνέχιση της διαδικασίας στην Ολομέλεια. Το εν λόγω σχέδιο νόμου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.
tovima.gr 

Ακόμα και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ελλάδα θα λάβει την πρώτη δόση του νέου προγράμματος ή ένα δάνειο γέφυρα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο χρονοδιαγράμματα δράσεις από την πλευρά της Ευρώπης και για τα δύο ενδεχόμενα. Κάτι που είναι ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούνται κυρίως από τη Γερμανία για ένα νέο δάνειο γέφυρα.
Σχετική ανάρτηση: Την πρώτη δόση του νέου προγράμματος ή δάνειο γέφυρα; 

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι εκτός από κάποιες δυνάμεις εκτός χώρας, υπάρχουν και εδώ κάποιοι που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο – γέφυρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας. 
naftemporiki.gr 

Ολοκληρώθηκε, μετά από επτά ώρες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Δια βοής αποφασίστηκε να στηριχθεί συντεταγμένα η συμφωνία με γνώμονα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή στην Ευρωζώνη. 
kathimerini.gr 

Ανοδικά κινήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Ενας απο τους λόγους της αύξησης ήταν και η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπως επίσης και η πιθανότητα επιβολής capital controls σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων, οδήγησαν τους καταναλωτές σε αγορές και κατ' επέκταση, στην ανοδική πορεία των λιανικών πωλήσεων. 
kathimerini.gr 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, για απροκάλυπτη επίθεση της προέδρου εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μιλώντας για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμία συνεννόησης. Επίσης, την κατηγόρησε για παρελκυστική πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας και πως το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός δεν τηρήθηκε με δική της ευθύνη. 
tovima.gr 

Σε «ριάλιτι σόου» μετέτρεψε χθες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες η Ζωη Κωνσταντοπούλου, η οποία, αφού εξάντλησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της για να καθυστερήσει τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές και την ψήφιση της συμφωνίας από την Ολομέλεια, έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να μεταδοθεί «ζωντανά» από το Κανάλι της Βουλής η χθεσινοβραδινή διάσκεψη των προέδρων. 
ethnos.gr 

"Η δική μας πολιτική βασίζεται στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος" διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας ανακοινώνοντας την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού και διαφανούς συστήματος για την υλοποίηση δημοσίων έργων με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο φέρνει οκτώ θεσμικές αλλαγές για διαφάνεια στα δημόσια έργα και πάταξη της διαπλοκής.
avgi.gr


«Μνημόνο και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια καταψήφιση της συμφωνίας αυτής και να επιστραφεί ως απαράδεκτη πίσω στους δανειστές, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λεουτσάκος
tovima.gr 

Πολύνεκρη έκρηξη πυρομαχικών σε λιμάνι της Κίνας. Τουλάχιστον 44 νεκρούς και 400 τραυματίες προκάλεσαν οι εκρήξεις μεγάλης ποσότητας χημικών και πυρομαχικών, που βρίσκονταν αποθηκευμένα στον τερματικό σταθμό του εμπορικού λιμένα του Τιαντζίν στην Κίνα. 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Το σκίτσο του Πάνου Μαραγκού είναι "όλα τα λεφτά". Μνημόνιο 3: Σανίδα Σωτηρίας ή Σταυρός του Μαρτυρίου; Μάλλον το δεύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή