30 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.8.2015

(upd) Οριακό προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 22,6%, η ΝΔ 21,1%, τρίτο κόμμα είναι η ΧΑ με 6,3%, το Ποτάμι καταγράφει 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,1%, η ΛΑΕ 4% η Ένωση Κεντρώων 3% και οι ΑΝΕΛ 2,4%.
Το 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις εκλογές. Το 79% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι απογοητεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα (μόνο 10% δηλώνει ότι δικαίωσε τις προσδοκίες), ενώ το 70% εκτιμά ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν και το χειρότερο (έναντι μόλις 15% που διαφωνεί).
skai.gr 

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου το κόμμα ζητεί ισχυρή εντολή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από την Πανελλαδική Διάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνει τις εργασίες της αργότερα σήμερα.
Διαβάστε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 
tovima.gr

Στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του κόμματος. «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει: «άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, «εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού». 
kathimerini.gr 

Εδώ και περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η άτυπη προφορική εντολή που έχει δοθεί σε Ελληνες αστυνομικούς της οριογραμμής είναι να μην αποτρέπουν την έξοδο των προσφύγων και να συλλαμβάνουν τους διακινητές. Αυτό δεν ίσχυε παλιότερα. Στις πεδιάδες με τα καλαμπόκια και τα ηλιοτρόπια οι πρώτες οργανωμένες παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα προς την ΠΓΔΜ ξεκίνησαν τουλάχιστον πριν από δύο χρόνια. Τότε, το δρομολόγιο ακολουθούσαν κυρίως Πακιστανοί και Μπανγκλαντεσιανοί οικονομικοί μετανάστες. 
kathimerini.gr 

Λαφαζάνης: «Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης» τόνισε στον ΣΚΑΪ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντάς την ότι «πέρασε στην αντίπερα όχθη». «Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα» ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. «Το μνημόνιο είναι μια γερμανική κοινωνική φυλακή υψίστης ασφαλείας που κανείς δεν μπορεί να αποδράσει (...) είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα στο γερμανικό νόμισα» δήλωσε. 
skai.gr 

Φόρους άνω των 12,4 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για τα ακίνητα που διαθέτουν, τα αυτοκίνητα, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα καταβληθούν μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν την ερχόμενη Δευτέρα εκατομμύρια φορολογούμενοι. 
kathimerini.gr 

Συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας, στις 11, θα παραχωρήσει ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφορικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται για να απαντήσει σε όλους τους σκευωρούς, όπως είπε ο ίδιος καταγγέλλοντας σχέδιο σπίλωσής το στο οποίο ενέπλεξε ευθέως συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα! 
protothema.gr 

Κατηγορηματική διάψευση από τον Παναγιώτη Νικολούδη για εμπλοκή στην υπόθεση Μητρόπουλου. "Δεν γνωρίζω αν έγινε ή δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση Μητρόπουλου και δεν έχω πει σε οποιονδήποτε το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα" τονίζει ο υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας.
skai.gr 

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Μαρίνα στην Μυτιλήνη. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την οδηγούν προς το παρακείμενο βουνό. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 20 με πεζοπόρο όχημα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. 
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου