17 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.8.2015

(upd) Χαμηλοί τόνοι από την Κυβέρνηση έως την επικύρωση του 3ου μνημονίου από τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Την Τρίτη συνάντηση Τσίπρα με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης, κίνηση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών.
Εντονες διεργασίες σε αντιπολίτευση και εσωκομματική αντιπολίτευση. 
tovima.gr 

Και μια άλλη άποψη: 
Σε πλήρη αναδίπλωση, πριν περάσουν λίγα 24ωρα από την απόφασή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου, οδηγήθηκε ο κ. Τσίπρας, καθώς σύμφωνα με νέα πληροφορία που διοχετεύτηκε την Κυριακή, ο πρωθυπουργός, «από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις». 
kathimerini.gr 

Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ. Την απαλλαγή με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ. Οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία. 
ethnos.gr 

Οι Γερμανοί συζητούν ανοιχτά μία ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Θα πρέπει να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα "Welt am Sonntag" ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιενς Σπαν. 
skai.gr

Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή Tο Ποτάμι, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Πρόεδρος της Βουλής. Ήδη, έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Αμυράς. 

tovima.gr 

Ο Τσίπρας άφησε τα ηνία της διαπραγμάτευσης στον Γκλεν Κιμ. Ο Γκλεν Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου. Ο σύμβουλος κατέθεσε μάλιστα προτάσεις στον Β. Σόιμπλε, υποστηρίζει η Die Welt.
Deutsche Welle 


Το ινδονησιακό επιβατικό αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη την Κυριακή με 54 επιβαίνοντες στην επαρχία Παπούα μετέφερε μετρητά αξίας περίπου 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε απομακρυσμένα χωριά, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος των ταχυδρομείων, καθώς τα συνεργεία διάσωσης κατευθύνονται στην ορεινή περιοχή όπου κατέπεσε. 
tanea.gr 

Μέλη μιας συμμορίας απο την Γεωργία αναζητούνται ως δράστες της δολοφονίας ενός εστιάτορα, κατά την διάρκεια ληστείας παρουσία της συζύγου του, στο σπίτι τους στην Υδρα. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι πέντε Γεωργιανοί και δύο άλλοι αναζητούνται στα νότια προάστια. Νεκρός είναι ο Μανώλης Οικονόμου, 67 ετών, ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Το Γειτονικό", στην θέση Ξερή Ελιά της Υδρας. 
kathimerini.gr 

Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω. Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες, αναμένεται να αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο. 
tanea.gr

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το απόγευμα ένας 70χρονος από το όχημα του που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα, στο μπροστινό προβλήτα του κύριου λιμανιού της Ραφήνας.
kathimerini.gr 


Πακιστάν: Tουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε μία επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν χθες στο Πακιστάν δύο βομβιστές καμικάζι, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου