24 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.8.2015

(upd2) Την τρίτη διερευνητική εντολή έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε ότι «εμείς θα αξιοποιήσουμε την λαϊκή εντολή, για να καταδείξουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει σ΄αυτή τη χώρα μια συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση» 
και πρόσθεσε ότι «θα αξιοποιήσουμε την εντολή για να μιλήσουμε πρώτα απ΄όλα με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς». Λίγο νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε επιστρέψει στον κ. Παυλόπουλο άκαρπη την διερευνητική εντολή που είχε λάβει τρεις ημέρες νωρίτερα. Την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
ethnos.gr 

Κραχ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Παγκόσμιος πανικός στις Αγορές. Μεγάλη πτώση καταγράφεται σήμερα Δευτέρα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, Ασίας και των ΗΠΑ, εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων πανικού λόγω των έντονων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία. Μειωμένος κατά 10,54% ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που έκλεισε στις 568,38 μονάδες. 
Σχετική ανάρτηση: Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παγκόσμιος πανικός στις Αγορές 

Μόνο με τη Ραχήλ Μακρή και τον Γ. Σταθά, αμφότερους πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτές του κ. Π. Λαφαζάνη, η Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε απόψε μια νέα «γκρίζα» συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής: Αν και όπως η ίδια σημείωσε ότι διαπίστωσε «έλλειψη απαρτίας», σε ζωντανή σύνδεση από το Κανάλι της Βουλής, κράτησε «ανοιχτή» συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου αφενός να εξαπολύσει εκ νέου επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και για να δώσει το λόγο στους δύο βουλευτές που εκτός από το να προβάλουν τις πολιτικές τους απόψεις έσπευσαν να εξυμνήσουν το ρόλο της κας Κωνσταντοπούλου. 
kathimerini.gr 

Το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «προσχηματικές» τις συνεδριάσεις της Βουλής που συγκάλεσε μόλις χθες η κ. Κωνσταντοπούλου και δηλώνει αποχή από αυτές ενώ αποδίδει στην κ. Κωνσταντοπούλου ευτελισμό της Βουλής
kathimerini.gr 

Δημοσκόπηση Bild: 28% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8% ο Λαφαζάνης. Μακριά από την αυτοδυναμία «προβλέπει» δημοσκόπηση της γερμανικής Bild ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα του πρωθυπουργού δεν θα ξεπεράσει το 28% σε σχέση με το 36% που έλαβε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 25%, ενώ η νεοσυσταθείσα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα συγκεντρώσει το 8%. 
ethnos.gr 

ΚΚΕ: Η κοροϊδία συνεχίζεται. Και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, που λέει κυνικά ότι θα «υπερβεί» τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει... Αλλά και από το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που θέλει να παίξει το ρόλο ενός νέου αναχώματος στο ριζοσπαστισμό, τα στελέχη του οποίου είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση. 
rizospastis.gr 

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt είπε ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ενταχθεί στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Μας συνδέουν πολλά κοινά σημεία... αλλά πολιτικά είμαστε πολύ μακριά». «Για αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι θέμα ιδεολογίας» δηλώνει και συμπληρώνει «θεωρώ καλύτερο να μείνουμε στο ευρώ, αν και όχι πάση θυσία, αλλά σίγουρα δεν υιοθετώ πάση θυσία επιστροφή στη δραχμή, τα νομίσματα δεν είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή μου στο νέο κόμμα δεν θα είχε νόημα»
Deutsche Welle 

Ξένοι υπήκοοι είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε η πορεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός. 
kathimerini.gr 

Χαλκιδική: Κλείνουν τους δρόμους οι μεταλλωρύχοι. Σε αποκλεισμό των κόμβων Στρατωνίου και Πλανών θα προχωρήσουν, εντός της ημέρας, οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, διεκδικώντας να μην σταματήσουν οι εργασίες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους. 
kathimerini.gr 

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών και προσφύγων. Ηδη έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί οι σοροί δύο ανδρών, ενώ διασώθηκαν οκτώ μετανάστες. Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν σε λέμβο που ανατράπηκε και στην οποία είχαν επιβιβαστεί περίπου 15 άτομα. 
tovima.gr 

Τον ναό του Βάαλ-Δία στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην ανατολική Συρία ανατίναξαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, δια αποκεφαλισμού επιφανούς αρχαιολόγου, ο οποίος εργαζόταν για πάνω από 50 χρόνια στην Παλμύρα. «Το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) τοποθέτησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στον ναό και τον ανατίναξε. Το κτίριο καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό», ανακοίνωσε ο διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της χώρας Μααμούν Αμπντουλκαρίμ. 
ethnos.gr 

Mεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές. Με μεγάλη πτώση 4,61% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, για πέμπτη συνεχή ημέρα, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση γενικά και για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας ειδικότερα. Tο χρηματιστήριο της Σανγκάης κατέγραφε πτώση σχεδόν 8,5% στα μέσα της συνεδρίασής του. Απώλειες κοντά στο 5,8% στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες πάνω από 2% καταγράφουν και οι ευρωαγορές στο ξεκίνημά τους. 
naftemporiki.gr 

Mεγάλη πτώση και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση πάνω από 4%. Στις 14.40 οι απώλειες είχαν ξεπεράσει το 5,50%. Τελικά έκλεισε μειωμένος κατά 10,54% στις 568,38 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου