23 Αυγούστου 2015

Και η Ζωή στον κόσμο της!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Συνεχίζοντας τη γνώριμη παρελκυστική τακτική της, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, εν μέσω ουσιαστικά προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε, προγραμμάτισε και συγκάλεσε για χθες Σάββατο τη Διάσκεψη των Προέδρων. Φυσικά όλα τα κόμματα, πλην του νεοσυσταθέντος από τον κ. Π. Λαφαζάνη, την αγνόησαν.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Βαρεμένος, Μπαλάφας, Τσουκαλάς και Φίλης) στην Πρόεδρο της Βουλής και στην οποία ανέφεραν: "Κυρία Πρόεδρε, η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί. Με βάση αυτά, σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας"*.

Όπως επίσης είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια της κας Κωνσταντοπούλου τόσο για το περιεχόμενο της επιστολής, όσο και γενικότερα για τις αρνήσεις των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Η Πρόεδρος της Βουλής, ταυτίζοντας τις ενέργειές της με τις επιταγές της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να παραλύσει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία"*. Κατά τα λοιπά, με την ίδια ευκαιρία, η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε εκ νέου επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση και στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Όπως όμως συνηθίζει η κα Κωνσταντοπούλου δεν το έβαλε κάτω και με τη "θεσμική ειλικρίνεια, παρρησία, ευπρέπεια και δημοκρατική γενναιότητα" που τη διακρίνει (όπως κατ' επανάληψη έχει η ίδια ισχυριστεί) συγκάλεσε εκ νέου τη Διάσκεψη των Προέδρων για σήμερα Κυριακή, όπου αναμένεται να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. 

Δεν αρκέστηκε όμως σε μόνο σε αυτό η Πρόεδρος της Βουλής, αλλά, στα πλαίσια πάντα της παρελκυστικής τακτικής της, ζήτησε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου,  με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, "να διαβιβαστούν στη Βουλή τα πρακτικά από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος"**. 

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου παραθέτει μια σειρά από διατάξεις του Συντάγματος υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, "δεν ήταν οι θεσμικά και συνταγματικά ενδεδειγμένες". Στη συνέχεια επισημαίνει στον ΠτΔ ότι αναμένει να πράξει τα δέοντα για να αποκαταστήσει τη θεσμική εκτροπή που, όπως υποστηρίζει, έχει καταγραφεί...

Εξάλλου, η πρόεδρος της Βουλής ασκεί, με το ύφος που τη διακρίνει, έντονη κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον ότι επιλέγει να εκφράζεται μέσα από παραπολιτικές στήλες, "κύκλους" και "πηγές". Ειδικότερα, στην επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «...Οι διαρροές μέσω "κύκλων", "πηγών", συνεργατών, αλλά και με "non paper" εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων (αλλά και των επιθέσεών τους), εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι...»**.

"Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... χτενίζεται" που λέει και η παροιμία !

Takis Ant για το afirimeno blog
Με στοιχεία από kathimerini.gr
* http://www.kathimerini.gr/828161/article/epikairothta/politikh/thn-kyriakh-h-diaskeyh-twn-proedrwn
** http://www.kathimerini.gr/828193/article/epikairothta/politikh/kwnstantopoyloy-na-diavivastoyn-sth-voylh-ta-praktika-apo-to-symvoylio-twn-politikwn-arxhgwn 
Το σκίτσο είναι του Σπύρου Δερβενιώτη.

3 σχόλια:

  1. Πρόσεξε Λαφαζάνη, αν την πάρεις μαζί σου έχει ήδη χάσει τη μισή Ζωή σου! Από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να σου πριονίζει την καρέκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέο κρούσμα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την Τρίτη 25 Αυγούστου τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα να εμφανισθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να εξεταστεί στην υπόθεση της Siemens. Η απόφαση αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια. Σύμφωνα με όσα γράφει το «Βήμα» ο Γ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει και βρίσκεται σε διακοπές στη Σύρο.
    Πηγή: tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ζωή ξαναχτυπά! Έτσι η απερχόμενη ΠτΒ μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δύο έκακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας: Την Τρίτη για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και την Τετάρτη για το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος! Η σχετική ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων την Κυριακή, και συνοδεύτηκε από νέες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι στην εξ αναβολής από το Σάββατο συνεδρίαση της Διάσκεψης υπήρξε "απαρτία", αν και στην αίθουσα παρόντα ήταν μόνο εκείνα τα μέλη που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα ΚΟ του κ. Λαφαζάνη και όπως ήταν φυσικό άπαντες στήριξαν την πρότασή της!!! Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή