12 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.12.2015

(upd) «Γράψαμε ιστορία για την προστασία του κλίματος». 196 χώρες συμφώνησαν στο Παρίσι στην υιοθέτηση ενός συμφώνου που θα αποτρέπει την υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας της γης, ενώ στο δεύτερο μισό του αιώνα οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν στο μισό. 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», εισάγεται τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Αλ. Τσίπρας: Να είμαστε έτοιμοι για αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς. Σε εγρήγορση κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και του κόμματος ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, παραμένουν στο τραπέζι ακραίων κύκλων που θέλουν να προωθήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. 

Handelsblatt: «Απογοήτευσε» ο Τσίπρας το 2015. Αφιέρωμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt για τα «πρόσωπα της χρονιάς». Στο δίστηλο για τον πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «η απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και στην πραγματικότητα πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα»


To αφορολόγητο θα «χτίζεται» με κάρτες. Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και σκληρά φορολογικά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρνει το 2016, τα οποία ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από το νέο έτος η συνήθεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών ελέω των περιορισμών στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές γίνεται υποχρεωτική για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο.

«Δεχόμαστε πρόσφυγες χωρίς οδηγίες». Επιστολή που αποστέλλουν στους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής 60 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και δημοσιεύει η «Καθημερινή», αποκαλύπτει την προχειρότητα και το χάος που επικρατεί σε χώρους φιλοξενίας.

Γυναίκες στις κάλπες στη Σαουδική Αραβία
 Για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες συμμετέχουν σήμερα στις δημοτικές εκλογές, ασκώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Ιστορικό γεγονός ή δημοκρατικό άλλοθι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου