20 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.12.2015

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Με μεγάλη συμμετοχή και ομαλά, χωρίς τεχνικά προβλήματα, εκτυλίσσεται από τις 7:00 το πρωί ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ. Όλα τα εκλογικά κέντρα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. 

Βαρουφάκης: Ανταλλαγή ομολόγων και όχι διαγραφή του χρέους σχεδιάζαμε με τον Τσίπρα. O Βαρουφάκης για το #thisisacoup. Απαντώντας στον Πολ Μέισον ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαντλεί τις λέξεις που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να διαφωνήσει. «Μη αληθές, ανακριβές, λάθος, ψέμα» κοκ, είμαι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά τα σχόλιά του για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ. Ουσιαστικά λέει ότι ποτέ δεν ήταν στόχος η ακύρωση του χρέους και ότι ο ίδιος εργαζόταν για περισσότερα από δύο χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του πάνω σε ένα έξυπνο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού χρέους. 

Η Αθήνα εξοφλεί αύριο τα τελευταία 336 εκατ. ευρώ που χρωστάει στο ΔΝΤ. Η δόση αφορά στο πρώτο και στο δεύτερο Μνημόνιο. 

Παράταση έως 30 Iανουαρίου στην Attica Bank για αύξηση κεφαλαίου. Ατυπη παράταση περίπου 30 ημερών, έως το τέλος Ιανουαρίου 2016, έχει εξασφαλίσει η Attica Bank από τις Αρχές, προκειμένου να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου. Η τράπεζα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ από τα 746 εκατ. ευρώ που πρέπει να εξασφαλίσει στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. 

Κ. Σημίτης: Διαμόρφωση της Κεντροαριστεράς με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να διαμορφωθεί μια ηγετική ομάδα από ό,τι καλύτερο διαθέτει ο χώρος της κεντροαριστεράς, που θα πλαισιωθεί από έναν ευρύτερο κύκλο στελεχών οι οποίοι θα συμπαραταχθούν στην προσπάθεια και θα υποστηρίζονται από ένα πανελλαδικό δίκτυο. Οι συνθήκες είναι τόσο κρίσιμες που πρέπει όλοι μας να ξεχάσουμε εγωισμούς και πρωτοκαθεδρίες...» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice. 

Ανοιχτά εώς τις 18.00 σήμερα τα καταστήματα. Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, τα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, από τις 11:00 έως τις 18:00. 

ΚΟΣΜΟΣ: Ισπανία: Νίκη Λαϊκού Κόμματος χωρίς αυτοδυναμία «δείχνουν» τα exit poll. Νίκη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, χωρίς αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο «δείχνουν» τα πρώτα exit poll στην Ισπανία, με τους Σοσιαλιστές και το Podemos να δίνουν σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση. 

Οι Ισπανοί ψηφίζουν στις πιο αμφίρροπες εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας. Υπό τη σκιά σειράς σκανδάλων κυβερνητικής διαφθοράς, της ανεργίας που φτάνει το 21% και της γενικότερης αγανάκτησης με το παλαιοκομματικό σύστημα, το 25% με 30% των 36,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο, καθιστώντας αδύνατη κάθε ασφαλή πρόγνωση. Παρά τους αστερίσκους, όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του κεντροδεξιού Μαριάνο Ραχόι να αναδεικνύεται εκ νέου πρώτη δύναμη, έχοντας όμως ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει την αυτοδυναμία. 

Αναστασιάδης-Ακιντζί: «Δώστε πληροφορίες για αγνοούμενους». Κοινή έκκληση απηύθυναν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, προς όλους τους Κυπρίους όπως δώσουν πληροφορίες για πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων.

Τουλάχιστον 41 αγνοούμενοι μετά από μεγάλη κατολίσθηση στην Κίνα. Περισσότεροι από 700 άνθρωποι συμμετέχουν στην προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης των αγνοούμενων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua. 

Νεκρός, με υποψία ισραηλινής εμπλοκής, ο Σαμίρ ΚαντάρΝεκρός από αεροπορική επιδρομή έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής στα περίχωρα της Δαμασκού ένας από τους πλέον διαβόητους λιβανέζους αντάρτες, ο Σαμίρ Καντάρ, όπως ανακοίνωσε η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου