29 Δεκεμβρίου 2015

Θα έχει αποτέλεσμα η κυβερνητική επίθεση φιλίας στον Λεβέντη;

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Παρ' ότι η επίσημη θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν τίθεται θέμα αναζήτησης ενός ακόμα κυβερνητικού εταίρου, ωστόσο η αυξημένη πιθανότητα να μην πειθαρχήσουν ορισμένοι βουλευτές της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας στις κρίσιμες ψηφοφορίες -κυρίως στο ασφαλιστικό- που θα ακολουθήσουν στη Βουλή, επιβάλουν την αναζήτηση στήριξης σε ένα τουλάχιστον ακόμη κόμμα. Ως πιο πρόσφορο, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, εκτιμάται ότι είναι το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Έτσι, βλέπουμε πλέον όλο και συχνότερα, κυβερνητικά στελέχη να επιδίδονται σε ...επιθέσεις φιλίας, με θετικά έως και κολακευτικά σχόλια, προς τον Βασίλη Λεβέντη και την Ενωση Κεντρώων:

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν δίστασε να επαινέσει τον κ. Λεβέντη, τονίζοντας ότι «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ότι «η Ενωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες».

Προς το παρόν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αντιδρά, απορρίπτοντας το «φλερτ» της κυβέρνησης. Η συνεργασία με τον κ. Τσίπρα θα ήταν «βλακώδης συναλλαγή» δηλώνει, ενώ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 
ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι μία κυβέρνηση «έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Καρράς, κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον πρόεδρό του, δηλώνει στο MEGA ότι «το φλερτ του κ. Φλαμπουράρη στην Ενωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Τελικά όμως τι θα επιλέξει ο κ. Λεβέντης; Την προσωρινή ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων ή την επιβίωση του κόμματός του; Προς το παρόν μόνον αυτός το γνωρίζει. Εξάλλου ο καινούργιος χρόνος θα δείξει.

Πηγές: Με στοιχεία από www.kathimerini.gr και www.skai.gr 
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου