16 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Βουλή: Κλιμάκωση της έντασης με την αποχώρηση βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Η εν μέσω καταγγελιών αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού από τη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών, αντικείμενο της οποίας είναι η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το λεγόμενο κυβερνητικό «παράλληλο πρόγραμμα», αποτελεί σήμερα το μεσημέρι ένα ακόμα περιστατικό κλιμάκωσης της έντασης που σιγοκαίει στα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού. 

Τσίπρας από Χίο: Ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας παρά την οικονομική συγκυρία-Σειρά της ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Ο Πρωθυπουργός επιθεωρεί τα hot spots εν όψει Συνόδου Κορυφής - Μεταβαίνει και σε Λέρο - Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Σχετική ανάρτηση: Φωνή διαμαρτυρίας από την Χίο 

Γκρουέφσκι: Αλλαγή ονόματος της ΠΓΔΜ με δημοψήφισμα. Μία μέρα πριν την επίσκεψη του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι δηλώνει έτοιμος να ξαναρχίσει τον διάλογο με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Β. Οικονόμου: «Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα». «Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, εξερχόμενος από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Τρίτης, στα Εξάρχεια.

Ομόφωνη καταδίκη για την επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου. Η επίθεση των κουκουλοφόρων εναντίον του κ. Οικονόμου το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, καταδικάστηκε απερίφραστα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Τσίπρας: Χάσαμε χρόνο στις διαπραγματεύσεις. Λανθασμένους υπολογισμούς και χειρισμούς αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε η κυβέρνησή του κατά την πρώτη θητεία της, που οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, μιλώντας στον Βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον.

ΚΟΣΜΟΣ: Κομισιόν προς Ιταλία: Χρησιμοποιήστε μέχρι και βία για την ταυτοποίηση των μεταναστών. "Ο στόχος της ταυτοποίησης του 100% των μεταναστών πρέπει να επιτευχθεί χωρίς καθυστέρηση" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. 

Κέρι: Κοινό έδαφος με Μόσχα για τις συνομιλίες για τη Συρία Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε τη νύχτα της Δευτέρας στη Ρωσία. 

Γαλλία: Με πυραύλους κρουζ χτυπά για πρώτη φορά το ISIS. Αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. 

Μίνι σύνοδος Ευρωπαίων -Τουρκίας την Πέμπτη για το προσφυγικό Πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, παρουσία Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου