30 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Πρόταση 50-50 για το ασφαλιστικό. Στην πρόταση προς τους εταίρους για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό κατά 50% από αύξηση των εσόδων και κατά 50% από περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για «διορθώσεις» ακόμα και σε κύριες συντάξεις.

«Grexit ορισμένου χρόνου η καλύτερη λύση» Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων οδηγεί το Οικονομικό Συμβούλιο του CDU στην άποψη ότι προσωρινή έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου της CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.


Υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης .Υπογράφηκε χθες η συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, Εθνικής Τράπεζας και Jermyn Street Real Estate -όπως ονομάζεται το ενδιαφερόμενο επενδυτικό σχήμα. Ανοίγει ο δρόμος ώστε να υποβληθεί νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο στο ΣτΕ.

Παρατείνεται η απόσυρση οχημάτων. Στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων μέχρι τις 20 Απριλίου 2016 προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να τονωθεί η αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα προβλέπει την παράταση του μέτρου. 


Eως Πέμπτη η κατάθεση πινακίδων για να μην πληρωθούν τα τέλη. Ουρές στις εφορίες - Πρόστιμο από τη Δευτέρα για μη καταβολή τελών.

Πρωτοχρονιά με χιόνια. Μετά τα «καλοκαιρινά Χριστούγεννα» και τις υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας ο χιονιάς ετοιμάζεται να συνοδεύσει την αλλαγή του έτους, αφού αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά της χώρας.


ΚΟΣΜΟΣ: Ραχόι καλεί σοσιαλιστές και «Πολίτες». Τη στήριξη των Σοσιαλιστών και των φιλελευθέρων Ciudadanos για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας ζήτησε ο κεντροδεξιός, εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να αποβούν άγονες οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση, ο Ραχόι δήλωσε ότι θα πρόκειται για «μια άσχημη εξέλιξη». 

Twitter: Η έκφραση μίσους και επιθετικότητας θα τιμωρείται. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει τη διάδοση διαφορετικών απόψεων, ωστόσο θα συνεχίσει να κινείται εναντίων λογαριασμών οι οποίοι υπερβαίνουν τα όρια συμπεριφοράς ως προς το μίσος. 

Η Νορβηγία θέλει να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες. Στο μέλλον θα απορρίπτονται οι μετανάστες από τη γειτονική Σουηδία ή άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωση η κεντροδεξιά κυβέρνηση στο Όσλο την Τρίτη. 

Αυστρία: Επαναπροωθεί στη Σλοβενία εκατοντάδες μετανάστες Υπέβαλαν ψευδή στοιχεία για την εθνικότητα τους για να λάβουν άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου