23 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.12.2015

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Νέα λίστα από τον Φαλτσιανί στα χέρια της κυβέρνησηςΛίστα με "εκατοντάδες χιλιάδες ύποτες διεθνείς συναλλαγές" παρέλαβε από τον Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλο της ελβετικής τράπεζας HSBC, παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς. Η λίστα παρεδώθη στον εισαγγελέα.

Μεϊμαράκης 39,8%, Μητσοτάκης 28,5%. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της προεδρικής εκλογής, τα οποία ανακοινώθηκαν αργά χθες, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε ποσοστό 39,8% (160.823 ψήφους) και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,5% (115.162 ψήφους). Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε 20,3% (82.028 ψήφους) και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης 11,4% (46.065 ψήφους). 

Εικονικές και οι νέες αντικειμενικές. Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ, που ζητεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές, και της ανάγκης να μην πληγούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών παρέδωσε χθες το πόρισμά της, στο οποίο προτείνει μείωση της τάξεως του 20% στην περιοχή της Αθήνας.

Φαρμακονήσι: Νέα τραγωδία με 11 νεκρούς πρόσφυγες, μεταξύ τους 5 παιδιά Νέο ναυάγιο με 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο επτάμετρο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν σύμφωνα με πληροφορίες 29 άτομα. Το λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για αγνοούμενους

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης 
 - Τριχοτομημένη η ΝΔ-διχοτομημένοι οι ΑΝΕΛ. 193 «υπέρ» έναντι 56 «κατά» - 51 βουλευτές απουσίαζαν - Αμυράς και Κατσίκης αντήλλαξαν υβριστικές κουβέντες για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων - Υπαινιγμοί Ν. Νικολόπουλου για ομοφυλόφιλους/λες βουλευτές. 

Στο αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες Πανούση περί απειλών για τη ζωή του. Στο αρχείο μπήκε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος διενήργησε την έρευνα και πήρε κατάθεση από τον πρώην υπουργό, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη των καταγγελλόμενων αδικημάτων. 

ΚΟΣΜΟΣ: Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές δεν στηρίζουν κυβέρνηση υπό τον Μαριάνο Ραχόι Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της χώρας. Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ διεμήνυσε την Τετάρτη ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει μια νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος (PP), απορρίπτοντας το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της χώρας. 

Ρέντσι: Η λιτότητα οδηγεί σε άνοδο του λαϊκισμού. Οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρωζώνη οδηγούν σε άνοδο του λαϊκισμού και σε φαινόμενα πολιτικής αστάθειας. Αυτό υποστηρίζει, με συνέντευξή του στους Financial Times, Ματέο Ρέντσι.

Ιστορική προσγείωση του πυραύλου Falcon 9. Ο πύραυλος Falcon9 της ιδιωτικής αμερικανικής εταιρείας, SpaceX, έκανε την πρώτη του επιτυχή πτήση χθες, μεταφέροντας 11 δορυφόρους στο Διάστημα, ενώ το βασικό επαναχρησιμοποιούμενο τμήμα του πυραύλου έκανε στροφή και επέστρεψε στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους εγχείρημα πετυχαίνει, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων. 


Στο στόχαστρο των Anonymous η Τουρκία για την «υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος» Η οργάνωση πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση κατά τουρκικών ιστοσελίδων την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στην λειτουργία 40.000 τουρκικών ιστοσελίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου