31 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Με σκληρές θέσεις για το ασφαλιστικό. Με σκληρές θέσεις φέρεται αποφασισμένη να προσέλθει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό, απορρίπτοντας περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις. Αναλόγως σκληρή, όμως, αναμένεται και η στάση των δανειστών, που απορρίπτουν προτάσεις όπως η αύξηση των εισφορών και η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. 

Αναδρομικές αυξήσεις έως 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές! Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά που φθάνουν έως και τα 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές. 

Κίνητρα για να βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια. Κίνητρα για να επιστρέψουν στους καταθετικούς λογαριασμούς κεφάλαια που είναι κρυμμένα σε σπίτια και θυρίδες προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση. Εκτός τραπεζικού συστήματος, αλλά εντός Ελλάδας, βρίσκονται περί τα 30 δισ. ευρώ, και εάν ένα μέρος τους επέστρεφε στις τράπεζες, θα περιόριζε τη συνεχιζόμενη αιμορραγία των καταθέσεων.

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο η Πρωτοχρονιά - 
Στα «λευκά» και η Αττική - Προβλήματα σε οδικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ραγδαία η μεταβολή του καιρού - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Λ. Πάρνηθος - Σε ετοιμότητα εκχιονιστικά και «αλατιέρες».

Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων. Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (Mega) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. 

Άθλια "εικαστική" παρέμβαση της GUCCI στα γλυπτά του Παρθενώνα. Σάλο προκαλεί η άθλια "εικαστική" παρέμβαση της GUCCI, η οποία με στόχο την προβολή των εμπορευμάτων της, "έντυσε" με σινιέ ρούχα τα γλυπτά του Παρθενώνα, αδιαφορώντας για την πολιτιστική και συμβολική αξία τους. Αμεση ήταν η αντίδραση του "Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων".

ΚΟΣΜΟΣ: Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί στη Συρία. Καταιγιστικό ρυθμό απέκτησαν τις τελευταίες ημέρες οι βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων αντικαθεστωτικών οργανώσεων στη Συρία, ενώ χθες συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης.

Μήνυμα ομαλοποίησης αμερικανορωσικών σχέσεων. Την πρόθεση του Κρεμλίνου για ομαλοποίηση των αμερικανορωσικών σχέσεων, που μπήκαν σε τροχιά ρήξης εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, εκφράζει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. 

Το προσφυγικό ως ευκαιρία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Μέρκελ Kριτική σε όσους «με ψυχρή καρδιά και μίσος» μιλούν για αποκλεισμούς

Βρυξέλλες: Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά Λόγω «τρομοκρατικών απειλών» σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου