28 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.12.2015

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Ασφαλιστικό: Σχεδιασμοί για φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές. Φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των χιλίων ευρώ -για να σώσει τις κύριες συντάξεις- σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση, εφόσον οι δανειστές δεν δεχτούν τελικώς την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1%, σύμφωνα με Τα Νέα. 

Στο Νταβός ο Τσίπρας – Νέα συνάντηση με τη Μέρκελ. Η πορεία του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το προσφυγικό και οι γενικότερες εξελίξεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διαμόρφωση θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. 

Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων για τον τουρισμό το 2015. Με ιστορικό ρεκόρ αφίξεων, που θα αγγίξει τα 26 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, υπολογίζεται ότι θα κλείσει η φετινή τουριστική χρονιά.

Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Την πρώτη της συνεδρίαση θα κάνει τη Δευτέρα, η επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο κτίριο του υπουργείου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη. 


Εξαγγελίες Φίλη: Ολοήμερα δημοτικά και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, την αλλαγή της δομής του λυκείου και της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν.Φίληςκατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Φεβρουάριο θα συνταχθούν προτάσεις από την επιτροπή, τον Μάρτιο οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και θα συναχθούν συμπεράσματα. 

ΚΟΣΜΟΣ: ΗΠΑ – Περισσότεροι από 41 νεκροί από τα καιρικά φαινόμενα. USA: Mehr als 41 Tote durch UnwetterΟ αριθμός των νεκρών λόγο της κακοκαιρίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται. Από την Τετάρτη 41 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί σε επτά πολιτείες και κυρίως στα νότια της χώρας, από μεγάλες καταιγίδες και πλημμύρες.

Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν την βόρεια Αγγλία. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία, που πλήττεται από "πρωτοφανείς" πλημμύρες, οι οποίες ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ. 

AFP: Πρόσωπο της χρονιάς η Μέρκελ. Στη λίστα Τσίπρας και Βαρουφάκης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επελέγη, σύμφωνα με το AFP, λόγω των χειρισμών στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και ελληνική κρίση. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκονται στην όγδοη θέση αφού, όπως τονίζεται, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

Ιράκ: Απελευθερώσαμε από το Ισλαμικό Κράτος το Ραμάντι. Την ιρακινή σημαία ύψωσαν την Δευτέρα οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της χώρας στο κτίριο της κεντρικής κυβέρνησης στη δυτική πόλη Ραμάντι, όπως δήλωσε επίσημα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου