26 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.12.2015

Τα πιο ζεστά Χριστούγεννα των τελευταίων 20 ετών. Οχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Στη Ρώμη, ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος και η θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους 17 βαθμούς κελσίου. Περίπου στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο υδράργυρος και στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο άγγιξε τους 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Μόσχα η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο υδράργυρος έδειξε 10 βαθμούς κελσίου. Στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία μέσα στην πόλη έφτασε τους 22 βαθμούς κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί από το 1871! Στο Μισούρι και τη Φλόριντα το θερμόμετρο πλησίασε τους 30 βαθμούς. 

ΕΛΛΑΔΑ: Οι σχεδιασμοί Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και ο Καραμανλής. Σκληρή μάχη συμμαχιών και διλημμάτων από τους κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη προοιωνίζεται η αναμέτρηση του β΄ γύρου για την ηγεσία της Ν.Δ., ενώ στο παρασκήνιο διακινείται πλήθος σεναρίων για τον ρόλο που είναι πιθανόν να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ενοικίαση μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες για να μειωθεί το μερίδιό της στην αγορά. Εναλλακτική πρόταση των θεσμών στο σχέδιο των δημοπρασιών, που επιδιώκει η κυβέρνηση. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν εκλεγώ θα πάω τον Γ. Βαρουφάκη σε Εξεταστική για τα capital controls. Τη σύσταση Εξεταστικής Eπιτροπής η οποία θα διερευνήσει «την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία της Ν.Δ., όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σάραντον: «Μου είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί και δε νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει πιο αποτελεσματική συνεργασία»,δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, βγαίνοντας από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες. 

Δημοσκόπηση: Εικόνα απογοήτευσης για τα πολιτικά κόμματα και απαισιοδοξίας για την πορεία της χώρας καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News. 
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):
ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%)
Οσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης, το 74,6% των πολιτών την αξιολογεί ως αρνητική, ενώ ως θετική μόλις το 20,3%. Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης και σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: 47,6%. 

ΚΟΣΜΟΣ: H Ρωσία δημοσιεύει «στοιχεία για το λαθρεμπόριο» πετρελαίου της ISIS προς Τουρκία Οι ρωσικές υπηρεσίες, υποστηρίζει η Μόσχα, έχουν εντοπίσει «περίπου 12.000 βυτιοφόρα» στην περιοχή των ιρακινοτουρκικών συνόρων -ως επί το πλείστον στο κουρδικό Ζάχο. 
Αρνούνται οι ΗΠΑ συνεργασία με Μόσχα σχετικά με τις θέσεις του ΙΚ στη Συρία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εάν το Κρεμλίνο δεν μεταβάλει τη στάση του απέναντι στον Σύρο πρόεδρο. 

ΙΡΑΚ. Συνεχίζεται η επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι. 
Με εντατικούς ρυθμούς ο ιρακινός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Επόμενος στόχος θα είναι η Μοσούλη ανακοίνωσε ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ Αλ-Αμπάντι. 

Ιστορικό ευχετήριο μήνυμα Αναστασιάδη - Ακιντζί. Ευχές για ειρήνη, επανένωση του τόπου και ευημερία του κυπριακού λαού έστειλαν από κοινού Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, με τηλεοπτικό μήνυμά τους προς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, μιλώντας ο ένας την γλώσσα του άλλου. 

Σεισμός 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ στο Αφγανιστάν σύμφωνα με γεωλογικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους, τραυματισμούς ή άλλες υλικές ζημιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου