24 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο: 18 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των τουρκικών ακτών στο νέο ναυάγιο τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αιγαίο. Το υπερφορτωμένο πλοιάριο που τους μετέφερε προς τη Λέσβο ανατράπηκε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Είκοσι ένας άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα μωρό ενός έτους, από την τουρκική ακτοφυλακή, που αναζητεί δύο ακόμη αγνοούμενους. 

Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2016. 
Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί και του χρόνου, εκτιμά η ΕΕ. Μόνη εξαίρεση, ο τομέας του τουρισμού. Μετά από μια χρονιά ρεκόρ, και το 2016 αναμένεται αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα. 

Ντεϊσελμπλούμ: «Ναι, ζήτησα την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη». Στην αποκάλυψη ότι την άνοιξη του 2015 είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την απόλυση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προχωρά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλοϋμ, μιλώντας σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης. 

ΚΟΣΜΟΣ: Νέο «χτύπημα» της Μόσχας στην Αγκυρα. Σε μια κίνηση που αναμένεται να επιτείνει την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας, η ρωσική κυβέρνηση υποδέχθηκε χθες με ανοικτές αγκάλες τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Συμμαχία Ρωσίας με Ταλιμπάν κατά του Ι.Κ. Διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν έχει ανοίξει η Ρωσία, κρίνοντας ότι το ισλαμικό φονταμενταλιστικό κίνημα αποτελεί, στη δεδομένη συγκυρία, ελάσσονα απειλή έναντι του «Ισλαμικού Κράτους».

Προς συνταγματοποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη διαδικασία συνταγματικής κατοχύρωσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αποφάσισε επίσης την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας σε άτομα με τρομοκρατική δράση.

Νταβούτογλου: Ονειδος και προδοσία οι δηλώσεις Ντεμιρτάς. «Όνειδο και προδοσία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την κριτική που άσκησε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου