27 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Φλαμπουράρης: «Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις, μάχη για τις επικουρικές». Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Ασφαλιστικό: Μπορούμε χωρίς ελλείμματα και χωρίς μειώσεις συντάξεων!. Έχουμε ποσοτικοποιημένη πρόταση που αποδεικνύει ότι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θεσμικές και διαρθρωτικές, το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό, χωρίς να καταφύγουμε για άλλη μια φορά σε μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, τονίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και εκ των πλέον έγκυρων αναλυτών του ασφαλιστικού Σάββας Ρομπόλης.

Φωτιά σε νησίδα των Οινουσσών από πρόσφυγες-τραυματίστηκε πυροσβέστης. Σχεδόν όλη μέρα έκαιγε χθες η φωτιά στη νησίδα Παναγία των Οινουσσών της Χίου, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν αποβιβασθεί εκεί προκειμένου να ζεσταθούν ή να γίνουν αντιληπτοί άναψαν φωτιά, η οποία λόγω των ανέμων πήρε διαστάσεις.

ΚΟΣΜΟΣ: ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από ανεμοστρόβιλο στο Ντάλας. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντάλας, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις νότιες ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στους 26.

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της βίας στην Τουρκία. 
Η
 επιχείρηση του τουρκικού στρατού εναντίον του κουρδικού PKK έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τις ζωές περίπου 200 ανθρώπων, ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι. Η αιματοχυσία αναμένεται να συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη. 

Καλύτερο έλεγχο των συνόρων της Ε.Ε. ζητεί ο Σταϊνμάγερ. Αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ τάσσεται υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

Γερμανία: Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων. Άγνωστοι πέταξαν χθες αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον ενός κτιρίου στη Σαξονία όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες, προφανώς με στόχο να βάλουν φωτιά, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. 

Κυβέρνηση ανεξαρτησίας ή πρόωρες εκλογές αποφασίζουν στην Καταλονία. Μια ιδιαίτερα κρίσιμη Κυριακή ξημέρωσε για την Καταλονία. Οι 3.577 σύνεδροι του αντικαπιταλιστικού CUP αποφασίζουν αν θα δεχθούν την προσφορά της συμμαχίας Junts per Si, ώστε να γίνει και πάλι ο Αρτούρ Μας πρόεδρος της Καταλονίας και να προχωρήσει το σχέδιο ανεξαρτησίας ή αν θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια. Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί υποδομές στην Καλιφόρνια και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρμπαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου