22 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Διπλωματική ένταση με Τσεχία, στην Αθήνα ο Ελληνας πρέσβης. Στην Αθήνα καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πράγα, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζεμάν, περί εισόδου της χώρας του στην Ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει η Ελλάδα. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς δεν είθισται οι σχέσεις μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ να φτάνουν σε τέτοιο σημείο. 

Εθνική Τράπεζα: Πουλάει την Finansbank στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ. Ρευστότητα 3,5 δισ. ευρώ αποκτά η Εθνική Τράπεζα μέσω της συμφωνίας πώλησης της Finansbank στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ. Το χθεσινό δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε την πώληση της Finansbank έναντι τιμήματος 2,750 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα η Εθνική Τράπεζα του Κατάρ θα αποπληρώσει χρέος της Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα, ύψους 910 εκατ. δολαρίων.

Νέα μέτρα ύψους 900 εκατ. ζητούν οι θεσμοί. Την ανάγκη λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων για το 2016, ύψους 850-900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ), έχουν ήδη επισημάνει οι δανειστές προς την κυβέρνηση, πέραν των μέτρων εκείνων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί ή έχουν ψηφιστεί και δεν έχουν εφαρμοστεί. 

Βουλή: Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ μιας βιώσιμης λύσης του παλαιστινιακού. «Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες βήμα που θα καταγραφεί στην ιστορία του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο κ. Αμπάς. 

Στη Fairfax το 80% της Eurolife. Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της Eurobank, η Fairfax θα αποκτήσει το 80% της Eurolife από την Eurobank έναντι 316 εκατ. ευρώ σε μετρητά ενώ η Eurobank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

Ανοίγει η συζήτηση για την ενοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ 
Προωθείται η «Αθηνά Νο2» με συνενώσεις και απορρόφηση τμημάτων. 

Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους υπόχρεους δεν περάσουν ΚΤΕΟ εως το τέλος του 2015 Προθεσμία ως 31.12.2015 δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στους ιδιοκτήτες οχημάτων. 

Ο κ. Καμίνης αναζητεί χώρο για αποτεφρωτήριο. Ανοιχτή πρόσκληση προς ιδιώτες για μακροχρόνια μίσθωση ή παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων. 

Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις 3 από τις 8 ταβέρνες του Σχινιά. Οι πρώτες τρεις από τις οκτώ αυθαίρετες ταβέρνες στην παραλία του Σχινιά αποτελούν παρελθόν. Συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προχώρησαν «αθόρυβα» την προηγούμενη εβδομάδα στην κατεδάφισή τους, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσηςΑπό την Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τις νομοτεχνικές αλλαγές που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Δεκαπέντε νομπελίστες υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Δεκαπέντε νομπελίστες, διακριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις φωνές τους υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα, απευθυνόμενοι στις ηγεσίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

ΚΟΣΜΟΣ: Το απέλπιδο άνοιγμα του Ραχόι σε Σοσιαλιστές και Ciudadanos «Ανοικτές πόρτες» είπε ότι κρατά ο ισπανός υπηρεσιακός, πλέον, πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές του PSOE και το κεντρώο Ciudadanos, προσκαλώντας τα σε αόριστη συμφωνία για κυβέρνηση -χωρίς να μιλά για συνασπισμό- ενώπιον του αδιεξόδου, θέτοντας ως προθεσμία την 13η Ιανουαρίου.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ερντογάν να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ιράκ. 
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης. 

Η ΕΕ απέρριψε την πρόταση Κάμερον για περικοπές παροχών σε μετανάστες. 
Ο βρετανός πρωθυπουργός καλείται να αναζητήσει εναλλακτική λύση. 

Ρεκόρ υπερχρέωσης των γερμανικών δήμων. Τα χρέη των γερμανικών δήμων παρά την καλή πορεία της οικονομίας της χώρας αυξήθηκαν. Το 2014 η αύξηση άγγιξε μάλιστα το 3,2% και έφτασε στο ποσό ρεκόρ των 82,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Παρουσιαστής ανακοινώνει λάθος νικήτρια στο διαγωνισμό ομορφιάς “Miss Universe“. Ζητωκραυγάζει, ανεμίζει ένα σημαιάκι στα χρώματα της Κολομβίας, λαμβάνει ένα μικρό στέμμα και ένα υπερβολικά μεγάλο μπουκέτο λουλούδια. Ελάχιστα λεπτά αργότερα όμως είναι άλλη αυτή που κρατά τα λουλούδια και την κορώνα. 

Η θερμότερη χρονιά της ιστορίας το 2015. Το 2015 θα είναι μάλλον η θερμότερη χρονιά από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των θερμοκρασιών στον πλανήτη. Εννέα μήνες του 2015 έχουν σπάσει μέχρι στιγμής τα προηγούμενα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου