15 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.12.2015

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα. «Αναίμακτα» για την δικομματική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα: μόνο οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το σχέδιο νόμου, έχοντας απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση (138 «όχι»). 

Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα που πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς. Οι περίπου 200 μεγαλοκοκαταθέτες περιλαμβάνονται στη λίστα που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεσφαλίας Ρηνανίας, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. 

Νέα δοκιμασία της κυβέρνησης στη Βουλή. Με τα δύσκολα θέματα –ασφαλιστικό, συντάξεις, φορολόγηση αγροτών, φορολογικό νομοσχέδιο– να έχουν μετατεθεί για τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση προσέρχεται σήμερα στη Βουλή, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της υποδόσης του ενός δισ., σε ελεγχόμενες, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, συνθήκες. Με διαμαρτυρίες άρχισε η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Προσωρινή διαμονή προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό. Στην προσωρινή μετεγκατάσταση των μεταναστών, για περίοδο τριών μηνών, στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό κατέληξαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου. Η μετεγκατάσταση κρίνεται απαραίτητη καθώς στις 17 Δεκεμβρίου κλείνει το ταε κβο ντο για τη διεξαγωγή αγώνων πάλης. 

Αισιοδοξία για λύση στη μετεγκατάσταση προσφύγων στη συνάντηση Μουζάλα - δημάρχων των νοτίων προαστίων Προς νέα συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης - «Στις 17:00 θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε μόνο καλά νέα» δήλωσε Γ. Μουζάλας - Αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου - Σε Λέρο και Χίο ο Αλ. Τσίπρας. 

Σπίρτζης για αεροδρόμια: Υπογράψαμε τις συμβάσεις παραχώρησης αλλά …διαφωνούμε! Σκληρή «κόντρα» με τον Κ. Χατζηδάκη που τον ρώτησε: «Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;»

Φόβοι, ανησυχία και αγωνία για την ομαλή εξέλιξη των εσωκομματικών εκλογών και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας Συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ με την συμμετοχή και εκπροσώπων της εταιρείας Vodafone - Γενικεύεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος για τη δήθεν διαρροή Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη. 

ΚΟΣΜΟΣ: Λίγο πριν το τέλος του δικομματισμού η Ισπανία. Η Ισπανία βρίσκεται ενώπιον πολιτικού σεισμού. Όλα δείχνουν ότι οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής θα σημάνουν το τέλος του δικομματισμού. Η οικονομική κρίση ανέδειξε τα τελευταία χρόνια διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. 

Οι ρωσικές κυρώσεις πλήττουν την τουρκική οικονομία. 
Η τουρκική οικονομία έχει υποστεί ήδη μεγάλες απώλειες από την επιβολή ρωσικών οικονομικών κυρώσεων.


Σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση πυρός στην Υεμένη. Τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη στις 12:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Γκρίνουιτς) η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Υεμένη, καθώς τα εμπόλεμα μέρη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στην Ελβετία ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με σκοπό να φθάσουν σε μια διαρκή ειρήνη, δήλωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. 

Τρεις νεκροί πρόσφυγες κοντά στις τουρκικές ακτές, αγνοούνται ακόμη τρεις Τρεις νεκροί πρόσφυγες κοντά στις τουρκικές ακτές, αγνοούνται ακόμη τρεις. Οι σοροί τριών προσφύγων εντοπίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου για τον εντοπισμό άλλων τριών αγνοούμενων.

Η Μέρκελ ευχαριστεί τον Σόιμπλε για την Ελλάδα. Τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συνδρομή του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους ευχαρίστηκε από το βήμα στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στην Καρλσρούη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Νεκροί σε δυστύχημα 42 συνοριοφύλακες. Σε δύσβατη χαράδρα ορεινής περιοχής της επαρχίας Σάλτα, στη βόρεια Αργεντινή, έπεσε χθες λεωφορείο που μετέφερε συνοριοφύλακες, προκαλώντας τον θάνατο 42 εξ αυτών, ενώ εννέα επέζησαν από την πτώση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου