3 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.12.2015

Τουλάχιστον 14 νεκροί από την ένοπλη επίθεση στην Καλιφόρνια. Τουλάχιστον δεκατέσσερις νεκροί και δεκατέσσερις τραυματίες είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δράστες, οι οποίοι αναζητώνται, να είναι ακόμη και τρεις επισημαίνοντας ότι οι ύποπτοι ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν στρατιωτικά αλεξίσφαιρα.

Γενική απεργία την Πέμπτη κόντρα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό Γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Σήμερα Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τυπο και τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Και οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου. ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές δρομολογίων την Τετάρτη, ματαιώσεις την Πέμπτη 

Όλγα Γεροβασίλη: Ουδέποτε τέθηκε θέμα εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. «Στο πλαίσιο της Ε.Ε. ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Οι «φάκελοι» της επίσκεψης Κερί 
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έρχεται την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. 

DW: Ο Σόιμπλε δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα του προσωρινού Grexit. Η ιδέα του προσωρινού Grexit δεν φαίνεται να έχει ξεχαστεί από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει ανάλυση της Deutsche Welle με τίτλο «Ο 'δύσκολος' Σόιμπλε και η 'ξεχασμένη κρίση'». 

Ρωσία: Υπάρχουν αποδείξεις για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας - ΙΚ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από Ιράκ-Συρία εμπλέκεται ο Erdogan και η οικογένειά του. 

Εκλογές ΝΔ 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου. Οριστικοποιήθηκε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογων του κόμματος που συνεδρίασε από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι περίπου τις εννέα το βράδυ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαδικασία, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και στις 10 Ιανουαρίου. Την διαδικασία θα αναλάβει η εταιρεία Vodafone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου