9 Δεκεμβρίου 2015

Στο Bregenz, με το θέατρο στη λίμνη

Είχαμε βρεθεί για λίγες μόνο ώρες στο Μπρέγκενζ (Bregenz), την σχετικά μικρή όμορφη πόλη στις στις ανατολικές ακτές της λίμνης της Κωνσταντίας, με το εντυπωσιακό θέατρο που η σκηνή του και ένα μέρος από τις εξέδρες είναι μέσα στη λίμνη. 

Το Μπρέγκενζ των 28.000 περίπου κατοίκων είναι και η πρωτεύουσα του Vorarlberg, του δυτικότερου ομόσπονδου κρατιδίου της Αυστρίας. 




Bregenz: Στις ακτές της λίμνης της Κωνσταντίας (ή Κωνστάτζας), που είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Κεντρική Ευρώπη, μεταξύ Αυστρίας, Ελβετίας και Γερμανίας. 



Το Μπρέγκενζ είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ετήσιο καλοκαιρινό μουσικό του φεστιβάλ, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, που πραγματοποιείται πάνω και γύρω από το θέατρο "Seebühne", που σημαίνει "θαλάσσια σκηνή", ένας πράγματι ταιριαστός τίτλος. Η σκηνή (Seebühne) που κατασκευάστηκε το 1950, ανεβάζει ανά δύο χρόνια τις πιο γνωστές και πολυδάπανες όπερες. Έχει όμως τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τα πάντα, από τον «Μαγικό Αυλό», μέχρι το «West Side Story»! 



Bregenz: Γύρω από το θέατρο, κοντά στη λίμνη


Η Martinsturm θεωρείται το ορόσημο του Bregenz:


Bregenz, Εκκλησία του Αγίου Gallus (Galluskirche): 


Bregenz, μια μικρή, όμορφη, ήρεμη, αυστριακή πόλη. 

Takis Ant για το afirimeno.com
Φωτογραφίες: Takis Ant (εκτός από τις δυο τελευταίες που είναι από το panoramio.com).  

Σχετικές αναρτήσεις: 
Ταξίδια: Βιέννη (Wien) – Μια περιπλάνηση στο Ring
Βιέννη τα ωραία παράξενα της πόλης
Βιέννη, μια μέρα στο Σενμπρούν (Schönbrunn)

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το θέατρο στη λίμνη πρέπει να είναι κάτι καταπληκτικό! ειδικά το καλοκαίρι! γιατί δεν φτιάχνουμε και εμείς κάτι παρόμοιο στη θάλασσα, σε ένα από τα τόσα ωραία λιμνανάκια που έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή