4 Απριλίου 2019

Αδιαφορία, βανδαλισμοί και καταστροφές στο Κτήμα Τατοΐου

Στη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας να προστατεύσει το Κτήμα Τατοΐου έχουν πλέον προστεθεί οι βανδαλισμοί αλλά και οι φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον σύλλογο "Φίλων Κτήματος Τατοΐου", στο πρώην βασιλικό κτήμα, πριν λίγες εβδομάδες, άγνωστοι αφαίρεσαν από την είσοδο του διευθυντηρίου το πορσελάνινο πλακάκι με το έμβλημα του Βασιλέως Γεωργίου, ενώ με τους ισχυρούς ανέμους λεύκα έπεσε στο ετοιμόρροπο κτίριο του Οινοποιείου και γκρέμισε μέρος του.

Η σχετική ανακοίνωση (με ημερομηνία 26.3.2019) του συλλόγου των "Φίλων Κτήματος Τατοΐου": Κτήμα Τατοΐου, διευθυντήριο 

 Κτήμα Τατοΐου, διευθυντήριο 

Κτήμα Τατοΐου, Οινοποιείο

«Συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί και καταστροφές στο Κτήμα Τατοΐου

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με έκδηλη λύπη και απογοήτευση για τους συνεχείς βανδαλισμούς και τις καταστροφές στο Τατόι. Πριν λίγες εβδομάδες άγνωστοι αφαίρεσαν πάνω από την είσοδο του διευθυντηρίου το πορσελάνινο πλακάκι με το έμβλημα του Βασιλέως Γεωργίου που έστεκε εκεί για χρόνια. Με τους ισχυρούς ανέμους λεύκα έπεσε πάνω στο ετοιμόρροπο κτίριο του Οινοποιείου και γκρέμισε μέρος του μεσαίου και πλάγιου τοίχου του κτιρίου. Είχε παραβιαστεί και η πόρτα του κτιρίου του Τυροκομείου η οποία και ασφαλίστηκε από τους αστυνομικούς της φρουράς Τατοΐου.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας να προστατεύσει το Τατόι μας γεμίζει όλους οργή και θλίψη. Σε λίγα χρόνια αν δεν ανακοπεί αυτή η κατάσταση δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο στο κτήμα. Συνεχίζει να υφίσταται μεγάλο θέμα τόσο με την υποστελέχωση της φρουράς του κτήματος όσο και με την έλλειψη περιπολικού αυτοκινήτου.

Ενημερώσαμε τυπικά τους αρμοδίους και δώσαμε το θέμα στη δημοσιότητα». 

Πηγή: tatoi.org 

Διαβάστε παλαιότερες προτάσεις για το Κτήμα Τατοΐου στις αναρτήσεις μας:
Το Τατόι μεταμορφώνεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο (
21.11.2012)
Σχέδιο-πρόταση για το Τατόι (
27.05.2015)
Τατόι: Αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου; (
21.12.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου