18 Σεπτεμβρίου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.9.2023

Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Ελληνες από το τροχαίο δυστύχημα.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση, μέσω DNA, των απανθρακωμένων σορών των νεκρών μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που επαναπατρίστηκαν λίγο πριν τις εννιά το πρωί της Δευτέρας με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής και πιο συγκεκριμένα, ένα στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, δύο νοσηλεύτριες του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και δύο πολίτες. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για δύο αδέλφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης Κανάκη Μαναδαλιού που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην αποστολή. Στην Ελλάδα έφτασαν νωρίτερα με C-130 και οι 13 τραυματίες, όλοι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε στρατιωτικά νοσοκομεία.
Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε 
το απόγευμα της Κυριακής, λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής που θα συνέδραμε τις πληγείσες από την κακοκαιρία Ντάνιελ περιοχές, με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. kathimerini.gr

Αδ. Γεωργιάδης για "ξεπάγωμα" των τριετιών: Για ένα μεγάλο πρώτο βήμα της Ελλάδας για την επιστροφή στην κανονικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση της ρύθμισης για το "ξεπάγωμα” των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός εργασίας τόνισε ότι πρόκειται για μια ισορροπημένη ρύθμιση που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους και λαμβάνει υπόψη την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Όσον αφορά στην αναδρομικότητα τόνισε ότι οι τριετίες είχαν ανασταλεί. "Ουδέποτε μια αναστολή δημιούργησε θέματα αναδρομικότητας" είπε. capital.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Tα τελικά αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που διεξήχθη χθες Κυριακή, έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 από τα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821. Λευκά: 293. Άκυρα: 1.220. Επί των εγκύρων έλαβαν: 
Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι). efsyn.gr

Νωρίτερα γράφαμε: ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά Κασσελάκη - Μάχη με Αχτσιόγλου στον β΄γύρο. Σημαντικό προβάδισμα για τον Στέφανο Κασσελάκη από τη δεύτερη, Έφη Αχτσιόγλου, δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν την Κυριακή 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Στέφανος Κασσελάκης: 45,47%, Εφη Αχτσιόγλου: 36,21%, Νίκος Παππάς: 8,64%, Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,4% και Στέφανος Τζουμάκας: 1,28%. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η «μάχη» για την προεδρία του κόμματος θα κριθεί μεταξύ των δυο πρώτων στον β’ γύρο την επόμενη Κυριακή.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει από σήμερα 18/09 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Προτεραιότητα του υπουργού Εξωτερικών είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συνοδεύσει σήμερα Δευτέρα την πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, στο οδοιπορικό τους στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Η επίσκεψη έχει στόχο την ένωση δυνάμεων για την εξασφάλιση της απαραίτητης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και τεχνογνωσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ν. Αφρική: Τουλάχιστον 20 υπάλληλοι του ομίλου De Beers - ο οποίος δραστηριοποιείται στην εξόρυξη και εμπορία διαμαντιών - σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχία Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής. «Λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους στο ορυχείο Βενέσια ενεπλάκη το απόγευμα της Κυριακής σε τροχαίο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 υπαλλήλους», ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας Μεταφορών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή