26 Σεπτεμβρίου 2023

Οι πρώτες αμφισβητήσεις Κασσελάκη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Κούλογλου: Ο παραδοσιακός κόσμος της Αριστεράς «βρίσκεται σε σοκ». «Το κόμμα πέθανε σήμερα».
Στ. Τζουμάκας: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ενωμένος «με τίποτα».
Ν. Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ.

Το ότι «έρχεται κάποιος και παίρνει ένα κόμμα, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση και χωρίς αυτοί που τον ψηφίζουν να γνωρίζουν στην πραγματικότητα τις θέσεις του», είναι πρωτοφανές. Η νίκη Κασσελάκη «θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια», σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου.

Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σήμερα»
από kathimerini.gr

«Αυτό είναι το τέλος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε», δήλωσε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του στον Guardian, ο κ. Κούλογλου είπε πως ο παραδοσιακός κόσμος της Αριστεράς «βρίσκεται σε σοκ», ενώ υποστήριξε ότι «το κόμμα πέθανε σήμερα».

«Ο Κασσελάκης θα κάνει τεράστιες αλλαγές και στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν νέες σχετικές μελέτες γιατί αυτό που κατάφερε ήταν απίστευτο», πρόσθεσε. «Εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά και τώρα είναι στη θέση του επικεφαλής. Είναι τρελό, είναι ένα σενάριο που κανένας δεν θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες».

Επιπλέον, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κούλογλου ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να αποδείξει ο Κασσελάκης ότι το χάρισμα που έχει δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Αλμα προς τα εμπρός ή άλμα στο κενό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό πρόβλημα του κόμματος, που έκρυβε ο Τσίπρας, είναι ότι δεν είχε επαρκείς ρίζες στην κοινωνία».

Στ. Τζουμάκας: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης
από naftemporiki.gr

«Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία ή αν όντως θα υπάρξει μία άλλη πολιτική», σχολίασε χθες για τη νίκη Κασσελάκη ο Στέφανος Τζουμάκας, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλη αυτή την κατάσταση. 

«Ο κόσμος ψηφίζει πάντα με αρχές;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο απαντώντας «όχι βέβαια». «Ψηφίζεται γιατί έχει αδιέξοδα. Πολλές φορές ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», ανέφερε εκτιμώντας πως ο κ. Κασσελάκης κέρδισε γιατί μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας και μία κρίση πολιτικής. «Αυτά τα εκμτελλεύτηκαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες για να μπορέσουν να μπουν σε ένα προοδευτικό κόμμα και να μπουν γενικά στην πολιτική και στη χώρα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Τζουμάκας εκτίμησε ότι με την ηγεσία Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ενωμένος «με τίποτα» γιατί: έχουμε ήδη πολιτική διαφοροποίηση, θα γίνουν πολιτικοί διαχωρισμοί, έχουμε κρίση ηγεσίας.

Ο Στέφανος Κασσεάλης «είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά θα κριθεί αν μπορεί να ηγηθεί», είπε υποστηρίζοντας πως η κρίση ηγεσίας δεν λύνεται με τις εκλογές. «Για να υπάρξει ηγεσία πρέπει να γίνει αποδεκτή», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο ο κ. Κασσελάκης είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος. Παράλληλα, «θα έχουμε κρίση πολιτικής ενότητας», σημείωσε.

Νίκ. Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ 
από Καθημερινή, ΑΝΤ1

Βαριές αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις και έντονη πολιτική κριτική προς το πρόσωπο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, άσκησε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος, Νίκος Φίλης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 απέδωσε στον κ. Κασσελάκη «ύφος Τραμπ», επιρρίπτοντας την ίδια στιγμή σοβαρές ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα για τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος.


«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ – όχι στην ουσία, αλλά ένα ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”», ανέφερε αρχικά ο κ. Φίλης και συνέχισε λέγοντας ότι "ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και, όταν το κάνει, έχει μια δυσανεξία, το κάνει με το ζόρι".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε ένα κόμμα που προχθές ηττήθηκε. Ποτέ δεν κουβεντιάσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την Ιστορία του», προσέθεσε.

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, δεν σκοπεύω να φύγω, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος
».

Σε ερώτηση για τις χθεσινές τοποθετήσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη σημείωσε ότι «όταν βλέπω τον κ. Αποστολάκη να μιλάει αντ’ αυτού του κ. Κασσελάκη γελάω». «Ο κ. Αποστολάκης θα κάνει μια αυτοκριτική για όσα είπε. Ο ναύαρχος τα θαλάσσωσε. Εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες διαταγές. Εδώ υπάρχει καταστατικό, για αυτό πρέπει να γίνει συζήτηση με δημοκρατικές διαδικασίες», διευκρίνισε.

«Αν τον Νοέμβριο (σ.σ. στο Συνέδριο του κόμματος) υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει. Δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν θα είναι κόμμα της Αριστεράς», απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα. Ενώ ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να γίνει το Συνέδριο, όπως έχει αποφασιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου