20 Σεπτεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.9.2023

Την υπαγωγή του Αστεροσκοπείου και της ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Και σε όσους αντιδρούν λέγοντας ότι δεν έχουν σχέση οι επιστημονικοί αυτοί φορείς με την Πολιτική Προστασία, απαντά ότι και ο (υπουργός Πολιτικής Προστασίας) Βασίλης Κικίλιας ΟΥΦΟ είναι! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Το σύντομο σχετικό ρεπορτάζ:
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε την υπαγωγή των δύο ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας.
«Κάτω από έναν φορέα, θα βρίσκεται όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Είναι σημαντικό να συνομιλούν οι ειδικοί στην Πολιτική Προστασία» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
«Είναι δυνατόν επιστημονικοί φορείς, που με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων τους ανέδειξαν ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών, να περνούν στον έλεγχο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας;» Στο ερώτημα αυτό συνοψίζονται οι αντιδράσεις στην εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου