30 Σεπτεμβρίου 2023

Σεπτέμβριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Σεπτεμβρίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχα θέματα ήταν οι καταστροφικές 
πλημμύρες (κακοκαιρίες Daniel και Elias) και οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου. 

Σκίτσο, επάνω αριστερά, 
του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (5.9.2023). Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» που προκαλεί μεγάλες πλημμύρες στη χώρα... Έχει όμως και ένα θετικό αποτέλεσμα: Οι φωτιές έσβησαν! Μας το ανακοινώνει περιχαρής, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (5.9.2023).

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Η βροχή σταμάτησε, ο κρατικός μηχανισμός μας φτύνει! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι (6.9.2023). Βαρύτατος είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», η επέλαση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, αλλά και πρωτοφανείς καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλία.

Και ενώ μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη από τη φονική κακοκαιρία Daniel, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνιστά υπομονή, "έρχεται η επενδυτική βαθμίδα" λέει... Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (10.9.2023):

DBRS: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα
- Πιάσαμε την επενδυτική βαθμίδα!
- Όχι εμείς, αυτοί. Εμείς πιάσαμε πάτο!
Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (13.9.2023):

Καταργεί ΕΜΥ και Αστροσκοπείο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπαγωγή τους στην Πολιτική Προστασία, γιατί η φύση του πάει κόντρα! Πλέον αυτός θα αποφασίζει για τον καιρό! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να λέει στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (18.9.2023):

Σε όσους αντιδρούν στην υπαγωγή του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία, λέγοντας ότι αυτά είναι άσχετα μεταξύ τους καθόσον το Αστεροσκοπείο μελετά το Διάστημα, απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που υποστηρίζει ότι και ο (υπουργός Πολιτικής Προστασίας) Βασίλης Κικίλιας ΟΥΦΟ είναι! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (20.9.2023):

Αναφερόμενος στα κατεχόμενα στην Κύπρο και το ψευδοκράτος ο Στέφανος Κασσελάκης το χαρακτήρισε ως «κρατίδιο». Εδώ, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (23.9.2023), προσπαθώντας να διορθώσει το λεκτικό του λαθος το επαναλαμβάνει λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι το κρατίδιο της Βόρειας Κύπρου είναι ψευδοκράτος»!


Εργασιακό Νομοσχέδιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει την υπερσύγχρονη "μηχανή του χρόνου εργασίας" ή την "μηχανή του χρόνου" που σε πάει και επίσημα στον Μεσαίωνα! Ψηφίσθηκε όμως επί της Αρχής με 158 ψήφους «υπέρ» έναντι 138 «κατά». Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (24.9.2023):

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη κατέδειξαν τα αποτελέσματα της κάλπης στις εσωκομματικές εκλογές (24.9.2023) για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΒάσει των τελικών αποτελεσμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το 55,98%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου το 44,02%, επί των εγκύρων ψήφων

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα; Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Με την απροσδόκητη εκλογή του ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα! Κλείνει μια ολόκληρη ιστορία και ξεκινάει μια καινούργια! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (26.9.2023):

Έτοιμος ο Στέφανος Κασσελάκης για το επόμενο βήμα, αρχηγός στη ... ΝΔ και έτσι πρωθυπουργός! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στo Protagon.gr (26.9.2023):

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα εμπλούτισε το οπλοστάσιό του! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι" (29.9.2023):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Αύγουστος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου