7 Σεπτεμβρίου 2023

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel

Αριστερά: Η περιοχή της Μεταμόρφωσης του δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη. 

Για τρίτη ημέρα δοκιμάζεται η χώρα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, με επίκεντρο τη Μαγνησία, αλλά και ευρύτερα τη Θεσσαλία. Στον νομό Μαγνησίας, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σημαντικά προβλήματα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, με μπαράζ μηνυμάτων 112. Παράλληλα, δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Βόρεια Εύβοια, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

Με απόγνωση, κάτοικος του Πλατανιά Πηλίου κοιτάζει την απόκοσμη εικόνα. Ενα πούλμαν έχει παρασυρθεί και έχει σταματήσει σε ένα τριώροφο σπίτι, το οποίο επίσης έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία. REUTERS / Alexandros Avramidis: 

Πυροσβέστες μεταφέρουν φορείο με χρονίως πάσχουσα σε σημείο δρόμου όπου υπήρχε γέφυρα, αλλά κατέρρευσε, στα Καλά Νερά του Βόλου. Φωτ. REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS:


Μετακίνηση ηλικιωμένων στη Σοφιάδα του Δομοκού. INTIME NEWS / ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ:

Πάνω στις στέγες των σπιτιών τους ή σε άλλα υπερυψωμένα σημεία έχουν καταφύγει οι κάτοικοι χωριών του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Daniel» έχουν «βυθίσει» την περιοχή στα λασπόνερα. Δραματική είναι η κατάσταση και στη Μεταμόρφωση του 
Δήμου Παλαμά Καρδίτσας. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΟΥΡΤΙΚΙ/STR:

Απέραντη λίμνη θυμίζουν οι περιοχές στα πέριξ του Παλαμά, όπως και μεγάλο μέρος του Θεσσαλικού Κάμπου. «Περίπου 400 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή», αναφέρει τοπικό στέλεχος με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. «Ωστόσο, είναι πολλές οι καταγγελίες ότι τα όποια έργα έγιναν ήταν αποσπασματικά, χωρίς μια συνολική μελέτη διασύνδεσης, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς έλεγχο», προσθέτει. Φωτ. απο kathimerini.gr:

Το τμήμα του Γηροκομείου που κατέρρευσε χθες στις παρυφές του Βόλου. Φωτ. απο kathimerini.gr:

Καταστρεμμένος δρόμος στο Βόλο, ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης:

Εικόνα από το Μουζάκι Καρδίτσας, με ένα σπίτι, καινούργια κατασκευή κοντά στο ποτάμι, να έχει αποκολληθεί και να βρίσκεται πλέον βυθισμένο στο νερό. Το βρήκαμε στο twitter (Ιωσήφ Φουσέ@JosephFouce και clepto@cleptok) και στο news247.gr: 

Διάσωση πολιτών και ζώων με φουσκωτό στη Λάρισα. REUTERS / KOSTAS MANTZIARIS:

Στους τρεις ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία Daniel. Eνας 82χρονος ανασύρθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του, αφότου καταπλακώθηκε από όχημα στην περιοχή Ελληνόπυργος της Καρδίτσας. Νωρίτερα μια ηλικιωμένη γυναίκα 87 ετών βρέθηκε νεκρή, ανάμεσα σε ένα σωρό από ξύλα, στην Πάλτση Πηλίου. Την Δευτέρα, νεκρός εντοπίστηκε άνδρας 51 ετών στον 'Αγιο Γεώργιο Βόλου.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου