18 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά Κασσελάκη - Μάχη με Αχτσιόγλου στον β΄γύρο

(upd) Tα τελικά αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που διεξήχθη χθες Κυριακή, έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821. Λευκά: 293. Άκυρα: 1.220. Επί των εγκύρων έλαβαν:
Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι).

Νωρίτερα γράφαμε: Σημαντικό προβάδισμα για τον Στέφανο Κασσελάκη από τη δεύτερη, Έφη Αχτσιόγλου, δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν την Κυριακή 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή σε 484 εκλογικά τμήματα από τα 537, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Στέφανος Κασσελάκης: 45,47% – 51.615
Εφη Αχτσιόγλου: 36,21% – 41.098
Νίκος Παππάς: 8,64% – 9.804
Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,4% – 9.533
Στέφανος Τζουμάκας: 1,28% – 1.457

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα παραπάνω δεδομένα η «μάχη» για την προεδρία του κόμματος θα κριθεί μεταξύ των δυο πρώτων στον β’ γύρο την επόμενη Κυριακή.

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, όμως ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), ψήφισαν 146.635 μέλη του κόμματος, ενώ στο εξωτερικό ψήφισαν 1.100. Tα νέα μέλη έφτασαν τις 40.000.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ευχαρίστησε και συνεχάρη και τους πέντε υποψήφιους και ανακοίνωσε ότι η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στην κυρία Αχτσιόγλου και τον κ. Κασσελάκη (σ.σ. με αλφαβητική σειρά).

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ευχαρίστησε τις 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «που προς έκπληξη πολλών -ευχάριστη έκπληξη ελπίζω για τους περισσότερους- έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία». Είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». 


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ισχυρός. Υπάρχει η εντολή της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρός, δυνατός, να είναι ισχυρή αντιπολίτευση, να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν «η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας», «σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή», τόνισε η Εφη Αχτσιόγλου στις δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου. Σημείωσε ότι «η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική», ενώ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων».

«Η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματός μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και πολλές συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής». 

Πηγές: kathimerini.gr, efsyn.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή