7 Σεπτεμβρίου 2023

Το έγκλημα στο Blue Horizon σε Σκίτσα

Το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει από τον Πειραιά για το Ηράκλειο, όταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη. Εκεί, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον σπρώχνουν και πέφτει στη θάλασσα όπου βρίσκει τον θάνατο. Το πλοίο συνεχίζει τον απόπλου λες και τίποτα δεν συνέβη... Εδώ, σε κάποια σκίτσα:

Επάνω αριστερά: Blue Horizon, όπως στην εποχή των πειρατών! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Όταν ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κλωτσά την Ανθρωπιά και την ρίχνει στη θάλασσα, στο σκίτσο του Πάνου Μαραγκού: 

Σε μια αδιανόητη δήλωση για το θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά που προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξισώνοντας θύμα και θύτη. «Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε μεταξύ άλλων

Ποιούς θρηνούμε και ποιούς όχι... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή: 

Η εναλλακτική ... δράση. Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή:

Τον έσπρωξαν στη θάλασσα και το πλοίο έφυγε. Ο χρόνος είναι χρήμα! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη:;;;

112: Επικίνδυνα κοινωνικά φαινόμενα στο λιμάνι το Πειραιά. Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζογλου στον Ελεύθερο Τύπο: 

«Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο του 36χρoνου στο Blue Horizon. Και επισημαίνει ότι η τραγωδία αυτή εκπέμπει ένα συγκλονιστικό μήνυμα: «έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας...»

Στη βαρκούλα, ενώ το πλοίο φεύγει... Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το Ελλάδα24:

Μάτωσε και η θάλασσα... Σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου