25 Σεπτεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.9.2023

"Παράδοση - παραλαβή" της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα μεταξύ του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα και του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. 

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το Ελλάδα24. 
Δεξιά χαμογελαστοί παρακολουθούν οι Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Το σύντομο ρεπορτάζ

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση των δύο ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί κοινή συνισταμένη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή, ελπίζω να σταθώ αντάξιος της κληρονομιάς. Προχωράμε».

Από τη πλευρά του ο 
πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπραςαμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ευδιάθετος και χαλαρός 
«Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος. Το κατάλαβε;» τον ρώτησε δημοσιογράφος.
«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Του κάνατε ταχύρρυθμα;» σχολίασε δημοσιογράφος.
«Μαθαίνει γρήγορα…», είπε γελώντας.
Και η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής, με τον κ. Τσίπρα να απαντά στις ερωτήσεις με διάθεση χαλαρή και με χιούμορ,
Δημοσιογράφος: Έγινε παράδοση-παραλαβή…
Αλ.Τσίπρας: Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το “βαλιτσακι” με τους κωδικούς των πυρηνικών.
Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…
Αλ.Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω…

Σχετική ανάρτηση: Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου