23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.9.2023

Αναφερόμενος στα κατεχόμενα και το ψευδοκράτος ο Στέφανος Κασσελάκης το χαρακτήρισε ως «κρατίδιο». Εδώ, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, προσπαθώντας να διορθώσει το λεκτικό του λαθος λέει πως «όλοι ξέρουν ότι το κρατίδιο της Βόρειας Κύπρου είναι ψευδοκράτος»!

Το σύντομο ρεπορτάζ:

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο». Στη συνέχεια, μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου, έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του λέγοντας «…του ψευδοκράτους».

Σε νεότερη δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρει σχετικά: «Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου