5 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Αντετοκούνμπο μπαίνουν στο χώρο της οινοποιίας

Οι Αντετοκούνμπο αγοράζουν το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων

Η εταιρεία Ante Inc, που ανήκει στους Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, ενώνει τις δυνάμεις της με τα Ελληνικά Οινοποιεία, (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρη Οινοποιεία, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας, και πρόσφατα το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη.

Όπως ανακοινώθηκε η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων οδηγούμενη από το βαθύ ενδιαφέρον της για τη γεωργία, το πάθος για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Η απόφαση των Αντετοκούνμπο «αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων υπό τη διοίκηση του Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, 
«έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα. Μαζί, φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελλάδας στους λάτρεις του κρασιού αλλά και σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας δρόμους για οικονομική ανάπτυξη καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα Ελληνικά Οινοποιεία και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό».

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sterner Stenhus και βασικός μέτοχος των Ελληνικών Οινοποιείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ και το νερό ΙΟΛΗ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικό μας στόχος για την διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στην χώρα μας».

Πηγές: naftemporiki.gr , Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου