26 Σεπτεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.9.2023

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα; Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Με την απροσδόκητη εκλογή του ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα! Κλείνει μια ολόκληρη ιστορία και ξεκινάει μια καινούργια! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.
Γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην "Αυγή" (ένα απόσπασμα):

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το απροσδόκητο, το αδιανόητο, το όνειρο, ο εφιάλτης, η μεγάλη ελπίδα -διαλέγετε και παίρνετε- έγιναν πραγματικότητα. Κι αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τις χαρές, τους θρήνους, τα δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά και τα ηρωικά και πένθιμα γενικώς, αυτό που μένει είναι κάποια κρίσιμα ερωτήματα. Για όσους τον ψήφισαν, για τους άλλους που ψήφισαν την Έφη Αχτσιόγλου, για επώνυμους και ανώνυμους. Αλλά κυρίως για τον ίδιο. Και τώρα; Διότι η εκλογή ήταν το πρώτο βήμα και όχι το πιο δύσκολο. Τα δύσκολα της δυσκολίας αρχίζουν τώρα. Και η περίοδος χάριτος θα είναι σύντομη. Αν υπάρξει…
»

«Κέρδισε την ψήφο της πλειοψηφίας των μελών. Συγχαρητήρια. Τώρα πρέπει να κερδίσει κάτι περισσότερο. Την εμπιστοσύνη και τη στράτευσή τους. Να δούμε στην πράξη τα περί πρώτου και δεύτερης. Κάτω από μεγεθυντικό φακό θα είναι κάθε του κίνηση και λέξη. Μέσα κι έξω από το κόμμα. Και οι αγάπες των ΜΜΕ, λίγο αριστερά, λίγο δεξιά και λίγο lifestyle, δεν κρατούν πολύ. Η πράξη, κριτήριο της εικόνας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου