13 Φεβρουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.2.2024

"Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό σας" είπε ο
 Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Και η απάντηση: "Θαυμάσια! Θα σου δώσουμε ένα τρακτέρ να κατέβεις στο μπλόκα!" Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Φθηνότερο ρεύμα για 2+8 χρόνια. Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για «πρωτοβουλία που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους. Για τα επόμενα 8 χρόνια για το 1/3 της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά». Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.
Στη συνέχεια  ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
«Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά μας» απαντούν οι εκπρόσωποι των αγροτών και επιστρέφουν στα μπλόκα για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις
 τους.
«Είμαι αισιόδοξος ότι η κατάσταση με τις κινητοποιήσεις θα εκτονωθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου