25 Φεβρουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.2.2024

Ο Τζάμπας πέθανε! Έτσι παίζουμε το γιατρό στο σπίτι! 
Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο Realnews, με αφορμή την υπουργική απόφαση για την οργάνωση επ’ αμοιβή των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

«Μόνο ο "Τσακ Νόρις" του υπουργείου Υγείας (Αδωνις Γεωργιάδης) θα μπορούσε να νομιμοποιήσει το "φακελάκι"» σχολιάζεται στο σκίτσο.

Το σύντομο ρεπορτάζ. 
Νοσοκομεία: Πώς θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία

Για τις αρχές Μαρτίου προγραμματίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την έναρξη των επ’ αμοιβή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, με στόχο να υπάρχει γρηγορότερη εξυπηρέτηση της λίστας αναμονής των τακτικών χειρουργείων. Τους βασικούς άξονες της υπουργικής απόφασης παρουσίασαν, λίγες μέρες πριν, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.
Οι αμοιβές που θα καταβάλλει ο ασθενής προκειμένου να χειρουργηθεί στο πλαίσιο των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνονται ανάλογα με την βαρύτητα της επέμβασης από 300 ευρώ έως το ανώτερο 2.000.
Ειδικότερα, για τα απογευματινά χειρουργεία οι επεμβάσεις θα χωρίζονται σε έξι κατηγορίες, ενώ ανάλογα με την κατηγορία ορίζεται και το ποσό που θα καταβάλλει ο ασθενής. Ετσι, για τις πολύ μικρές χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. απλός καταρράκτης) ο ασθενής θα καταβάλλει 300 ευρώ, για τις μικρές επεμβάσεις (π.χ. βουβωνοκήλη) 500 ευρώ, για τις μεσαίες (π.χ. χολοκυστεκτομή) 900 ευρώ, για τις μεγάλες επεμβάσεις 1.200 ευρώ, για τα βαριά χειρουργεία 1.600 ευρώ και για τα εξαιρετικά βαριά χειρουργεία (π.χ. καρδιοχειρουργική επέμβαση) 2.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα αντίστοιχα ποσά στον ιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον διπλάσια. Οι αμοιβές από τα απογευματινά χειρουργεία θα μοιράζονται σε όλη τη χειρουργική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου