16 Φεβρουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 16.2.2024

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ο Παύλος Πολάκης αγνόησε την κομματική πειθαρχία και δεν προσήλθε στη Βουλή να ψηφίσει, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρίσκεται σε χειρουργείο. Αλλά τι είδους χειρουργείο; "Αλλάγής φύλου, από κόκορα σε κότα" φαίνεται να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
176 «ναι» στο Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια αλλά με ρωγμές στα κόμματα. 
Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων υπέρ, έναντι 76 κατά και με 46 αποχές και 2 παρών, ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή ο νόμος για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από τη διαδικασία προέκυψαν «ρωγμές» στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. 
Ειδικότερα, για τη Ν.Δ. ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, «όχι» 20 βουλευτές και μετρήθηκαν 31 αποχές. 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης αγνόησε την κομματική πειθαρχία και δεν προσήλθε στη Βουλή, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρίσκεται σε χειρουργείο, ενώ η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε παρών επί της αρχής. 
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ 11 διαφωνούντες κατευθύνθηκαν στην αποχή, στάση την οποία ακολούθησαν και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. 
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου