22 Φεβρουαρίου 2024

Οι φιναλίστ για το βραβείο Athens Photo World

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η εκδήλωση ανακοίνωσης του φετινού Βραβείου Athens Photo World.

Ο νικητής θα λάβει το χρηματικό ποσό των 2.000€ (οικονομική επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού). Ο δεύτερος φιναλίστ θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε μια μελλοντική αποτολή. Ο τρίτος φιναλίστ θα λάβει μια mirrorless φωτογραφική μηχανή, προσφορά του Galaios Photostore - Γαλαίος Φωτογραφικά Είδη.

Οι τρεις φιναλίστ (με αλφαβητικά σειρά) είναι:

- Αντώνης Πασβάντης με το project "The last community". Tο project "The last Community" εξερευνά τη ζωή και τις προοπτικές της κοινότητας των 4.000 Ελλήνων Αλεβιτών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, μέσα από μια σειρά οπτικών αναπαραστάσεων και συνεντεύξεων στο πεδίο.

Αντώνης Πασβάντης, από το "The last community"

- Νίκος Πρίπορας με το project "Westland, μια φωτογραφική εξερεύνηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης".

Νίκος Πρίπορας, από το "Westland"

- Παναγιώτης Ρόντος με το project "Μόλα".

Παναγιώτης Ρόντος, ένας Αιγύπτιος ψαράς προσεύχεται στην πλώρη του σκάφους στον κόλπο της Καβάλας, από το "Μόλα"

Για πέμπτη χρονιά, το Athens Photo World απηύθυνε κάλεσμα για έργα που δημιουργήθηκαν από το 2019 και μετά, αναζητώντας το φωτορεπορτάζ ή το ντοκουμέντο που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο. Η εκδήλωση φιλοξενείται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την εκδήλωση θα παρουσίασει η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη και θα συζητήσει μαζί με τους Louisa Gouliamaki και Konstantinos Zilos για τις προκλήσεις της σύγχρονης φωτοδημοσιογραφίας.

(upd) Ο μεγάλος νικητής

Τελικά η οργανωτική ομάδα Αthens Photo World παρουσίασε την Παρασκευή στο κοινό τις φωτογραφικές δουλειές των τριών φιναλίστ και ανακοίνωσε τον μεγάλο νικητή του χρηματικού επάθλου των 2.000€, Αντώνη Πασβάντη με το project "Η τελευταία κοινότητα" (The last community).
Ο Παναγιώτης Ρόντος, με το project "Μόλα", προκρίθηκε στη δεύτερη θέση και θα συμμετάσχει σε μια μελλοντική αποστολή του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Ο Νίκος Πρίπορας με το project "Westland, μια φωτογραφική εξερεύνηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης", στην τρίτη θέση.

Πηγές: Athens Photo World (Facebook), snfcc.org, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου