7 Φεβρουαρίου 2024

Σκίτσα Δ. Χαντζόπουλου: Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον πατέρα του!

Έάν πράγματι μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνομιλήσει με τον πατέρα του, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εκείνος τι θα του έλεγε; Η άποψη του Δημήτρη Χαντζόπουλου σε 10 σκίτσα του στην Καθημερινή κατά το τελευταίο εξάμηνο (Αύγουστος 2023 - Ιανουάριος 2024). Στις φανταστικές αυτές συζητήσεις ο έμπειρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσω της φωτογραφίας του, συμβουλεύει τον γιό του Κυριάκο για τις ενδεδειγμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στο πολιτικό παιχνίδι. 

Επάνω αριστερά: Να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ παίρνοντας τον Ανδρουλάκη στη ΝΔ προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Κυριάκο. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (31.1.2024).

Με αποχή από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα εκφράσει την διαφωνία του ο Βορίδης. Έτσι δεν βάζει "αυτογκόλ" και είναι αποδεκτό από τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΣκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (28.1.2024):

Με αφορμή την (μια ακόμα) διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (14.1.2024):

Διορθωτικές αλλάγές για να περνά η ώρα! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (4.1.2024):

Μόνο ένα φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς αντιπολίτευση; Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (16.11.2023):

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπές στον β΄ γύρο. Μεγάλη ανατροπή στην πρωτεύουσα με τον Χάρη Δούκα να επικρατεί του Κώστα Μπακογιάννη. Καθαρή επικράτηση του Στέλιου Αγγελούδη επί του Κων. Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη. Στις Περιφέρειες, η ΝΔ κράτησε μόνο την Πελοπόννησο, χάνοντας από γαλάζιους «αντάρτες» σε Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, ενώ ηττήθηκε και στη Θεσσαλία όπου ο Δημ. Κουρέτας επικράτησε του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού. Και ήθελε 13-0. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (18.10.2023):

ΟΑΚΑ: «Λουκέτο» και ερωτήματα για το στέγαστρο Καλατράβα. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει στο στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, αλλά και του ποδηλατοδρομίου. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέει στον Κυρίάκο: "Ή σπας αυγά και κάνεις ομελέτα, ή τα βράζεις και αξιοποιείς το στέγαστρο (για να τεμαχίζεις τα αυγά)! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (4.10.2023):

Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, μια συζήτηση με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπου εκείνος του λέει ότι "τους απείλησε ευθέως", δηλαδή τους είπε "ή παίρνει σκληρά μέτρα ή λύνει το πρόβλημα, ας διαλέξουν"! Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.8.2023:

Αφού εξαφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο "μάγος" Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα είναι ώρα να τον επανεμφανίσει για την ... επόμενη παράσταση! Έτσι τουλάχιστον τον συμβουλεύει ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.8.2023:

Είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να χορεύει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, ενώ η χώρα βρισκόταν σε μάχη με τις πυρκαγιές, και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στηρίζει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τον Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής. Σχετικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.8.2023:

Σημείωση: Ορισμένα από τα σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει ξανα στην ανάρτησή μας Η Γελοιογραφία της Ημέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου