28 Φεβρουαρίου 2024

Τα Σκίτσα της Ημέρας 28.2.2024

Ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, 
όπου χάθηκαν 57 ζωές.

Στο σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη: Την "ανάγκη για σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες" διαδηλώνει ο πολίτης, για να πάρει την απάντηση "ανάγκες δεν υπάρχουν πια, τις πάτησε το τρένο"! 

Μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας και απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στο σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου, ένα χρόνο μετά, και η "Δικαιοσύνη" στο σταυρό που σχηματίζουν οι σιδηροτροχιές:
«Το σκίτσο δεν αφορά την Ελλάδα. Στην χώρα αυτή δουλεύουν όλα ρολόι!» σχολίαζει ειρωνικά σε ανάρτησή του στο facebook ο σκιτσογράφος.

Και ένα σκίτσο της "Je m’en fous", που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα: Ο αποχαιρετισμός δύο ανθρώπων στην αποβάθρα ενός τρένου. «Θα ξαναβρεθούμε», λέει εκείνη που βρίσκεται στο βαγόνι, «μα δεν πρόλαβα να σε χορτάσω», αποκρίνεται αυτός που μένει πίσω, ενώ τα χέρια τους αγγίζονται με ζεστασιά και αγάπη. Το δρομολόγιο που θα τους χωρίσει είναι το μοιραίο IC62, που στις 28 Φεβρουαρίου 2023 ξεκίνησε από την Αθήνα και τερματίστηκε στα Τέμπη: 

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δήλωσαν:
«Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών» αναφέρει στη δήλωσή της η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο, σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε και στη δοκιμασία των τραυματιών» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μια υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Δεν πρέπει και δε θα ξεχαστούν. Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των οικογενειών τους για Δικαιοσύνη», έγραψε ο Στ. Κασσελάκης.
«Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα απ' όσα οφείλουμε να κάνουμε ως Πολιτεία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Σήμερα αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέφθηκε το σημείο του τραγικού δυστυχήματος. 
Και όλοι τους θεωρούν ότι έκαναν το χρέος τους!

Δείτε και αυτό: Η τραγωδία στα Τέμπη σε Σκίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου