15 Φεβρουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 15.2.2024

Ψήφισαν μνημόνια, περικοπές μισθών και συντάξεων, υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας... Τίποτα δεν τους ενόχλησε όσο ο γάμος των ομόφυλων... Σκίτσo του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ. Επί της αρχής, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά έχουν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ωστόσο στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων υπάρχουν αναταραχές, διαφοροποιήσεις και ζυμώσεις που θα φανούν το βράδυ κατά την ψηφοφορία και θα διαμορφώσουν το πολιτικό κλίμα των επόμενων ημερών.


Νεότερη ενημέρωση:
Νόμος του κράτους η ισότητα στον γάμο με 176 «ναι». Υπερψηφίστηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται πολιτικά. Επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 176 βουλευτές και «όχι» 76. «Παρών» δήλωσαν δύο βουλευτές. 
Aπό τη Νέα Δημοκρατία «ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 107 βουλευτές, 20 το καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την γραμμή της αποχής που είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε διπλή παραφωνία με τον Παύλο Πολάκη να επιλέγει την αποχή, ενώ η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «παρών». 
Από το ΠΑΣΟΚ 11 βουλευτές του κόμματος, το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής δύναμης, απείχαν από την ψηφοφορία. 
Τέλος, απόντες ήταν και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. 
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου η Ελλάδα γίνεται σήμερα η 16η χώρα της ΕΕ και η 37η στον κόσμο που αναγνωρίζει την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου