13 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: "Αλλιώς μιλάς στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση"

Αφηρημένες ...Σκέψεις


Επιτέλους και μια αλήθεια που δεν συνηθίζεται να ομολογείται: "Αλλιώς μιλάς στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση". Πράγματι στην πρώτη περίπτωση διατυπώνεις πολιτικές θέσεις με επιχειρήματα, στην άλλη απλώς "χαϊδεύεις αφτιά". 

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με "Τα Νέα" εμφανίστηκε απολογητικός για τα όσα δήλωσε στο Τέξας στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχθές κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το θέμα του Τέξας απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου του κόμματος.

Σύμφωνα με «Τα Νέα»:
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άκουσε σχεδόν τα μισά στελέχη, προσπάθησε να τοποθετηθεί σε μάλλον απολογητικό ύφος, όπως έλεγε στέλεχος της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, φέρεται ότι επιχείρησε να παρουσιάσει ως «παραποιημένα» τα όσα είπε πραγματικά στο Τέξας (κι ενώ η ομιλία του μεταδόθηκε και στην Ελλάδα). Στην προσπάθεια να προσπεράσει την κριτική και χωρίς, όπως σχολίαζε στέλεχος της ΠΓ να πάρει πίσω τα όσα είπε, επανέφερε το παλιό επιχείρημα ότι «ξέρετε πώς είναι τώρα, αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση», το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα.

Και μια απορία: Πως του ξέφυγε αυτή η "ειλικρινής" δήλωση; Είναι δυνατόν να ήταν τόσο σίγουρος ότι κάποιος από τους "συντρόφους του" δεν θα τη "διαρρεύσει"; Και τότε, πως θα αντιδρούσαν οι πιθανοί ψηφοφόροι του; μεγάλο μέρος των οποίων τον χειροκροτεί στις "λαϊκές συγκεντρώσεις". Θα εξακολουθήσει άραγε το "μέγα" αυτό πλήθος να συμμετέχει και μετά την "ατυχή" ομολογία του κ. Τσίπρα;

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας (4 /11) σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;» μεταξύ άλλων είχε δηλώσει:
"Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη".

________________
Πηγή: www.tanea.gr 12.11.2013
Το σκίτσο είναι του Κώστα Μητρόπουλου από "Τα Νέα"






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
    Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» ακουμπά τη σεξιστική χυδαιότητα, τη σπέκουλα και τη λάσπη.
    Από το εμετικό σκίτσο για τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή, ως το ρεπορτάζ που εμφανίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: «αλλιώς μιλάμε στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση», η εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
    Στον εκτενή χώρο που αφιερώνει στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμελώς παραλείπει τις επίσημες ανακοινώσεις του, και βεβαίως τις χτεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κ. Λαφαζάνη, στον «Βήμα Fm», όπου αναφέρεται στις πάγιες θέσεις του κόμματος για την ευρωζώνη, τις οποίες και ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας και στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας.
    Είναι θλιβερό μια ιστορική εφημερίδα να κιτρινίζει τόσο στη προσπάθειά της να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Είναι όμως κατανοητό ότι οι αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο δωράκι της κυβέρνησης, των 300 εκατομμυρίων των ψηφιακών συχνοτήτων στη διαπλοκή, έχουν αναστατώσει ιδιαιτέρως την ιδιοκτησία της εφημερίδας.
    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/11/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή