22 Νοεμβρίου 2013

Πρώην πρόεδρος της Γερμανίας: Η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα !

«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt.

Το σχόλιο, που δέχεται επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες. 


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε:
«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: ««Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλη της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γερμανίας. «Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά». Κατέληξε δε, 
ο κ. Χατζημαρκάκης, λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».
_______________
Πηγές: tovima.gr, kathimerini.gr, ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου