26 Νοεμβρίου 2013

Ανέκδοτο: Αν ο Νώε ήταν στην Ελλάδα!

Ο Κύριος φανερώθηκε στο Νώε, τον Έλληνα, και του είπε:

- "Σε ένα χρόνο θα ρίξω καταρρακτώδη βροχή, θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό, θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό".

Και ο Θεός παρέδωσε στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. 

Με φόβο Κυρίου, ο Νώε αναγκαστικά συμφωνεί, παίρνει τα σχέδια και ξεκινά να φτιάξει την Κιβωτό. "Να θυμάσαι", του είχε πει ο Κύριος, "πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις συγκεντρώσει όλα τα ζώα μέσα σε ένα χρόνο".

Ένα χρόνο ακριβώς αργότερα, ξεσπάει η καταιγίδα, τα ποτάμια, οι λίμνες και οι θάλασσες της γης αρχίζουν να φουσκώνουν. Ο Θεός ρίχνει μια ματιά προς το Νώε και τον βλέπει να κάθεται σε μια γωνιά στην αυλή του και να κλαίει.

- "Νώε! Ανακράζει, που είναι η Κιβωτός;"

- "Συγχώρεσέ με Κύριε", ικετεύει γονατιστός ο Νώε, "έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. 

Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν απόλυτα με τον ισχύοντα κανονισμό που πρόσφατα τροποποιήθηκε. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή. Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό γιατί η Κιβωτός θα χρειαζόταν και σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες, σωσίβια και χίλια δυο άλλα. 

Μετά παρενέβη η Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού, απαίτησε να τους υποβάλλω σχέδια και χάρτες με την προτεινόμενη ροή των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο σφαίρα. Ακόμη τη μελετούν. Ελπίζω τελικά να συμφωνήσουν.

Μετά, και αφού είχα μαζέψει κάποια υλικά και ξεκίνησα την κατασκευή, μου έκανε καταγγελία ο γείτονάς μου, γιατί λέει παραβίαζα τους όρους δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκε να προσλάβω μηχανικό, να κάνει μελέτη και αίτηση και να πάρω την άδεια από την Πολεοδομία.

Είχα και πρόβλημα να βρω ξύλα για την Κιβωτό, γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Δασική Υπηρεσία πως χρειαζόμουν το ξύλο ακριβώς για να σώσω τις κουκουβάγιες. Όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων μου απαγόρευσε να πιάσω κουκουβάγιες, είναι είδος υπό εξαφάνιση μου είπαν. Και έτσι δεν θα έχουμε κουκουβάγιες.

Μόλις είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της Κιβωτού, οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω προσλάβει 16 ξυλουργούς και οι εργασίες συνεχίζονται και πάλι.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα ζώα, μία ομάδα ακτιβιστών μου έκανε αγωγή, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος. Αναγκάστηκα και πήρα ένα καλό δικηγόρο. Ευτυχώς κερδίσαμε τη δίκη.

Με κάλεσαν όμως στο ΥΠΕΧΩΔΕ και με ενημέρωσαν ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν υποβάλλω μελέτη για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Νομίζω ότι δεν τους αρέσει να μην έχουν καμιά αρμοδιότητα στις αποφάσεις που παίρνει ο Δημιουργός του Σύμπαντος. Έχω αναθέσει σε ειδικούς τη σύνταξη της μελέτης.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ακόμη ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, αλλά και την Επιτροπή Προστασίας Ατομικών Δικαιωμάτων. Και οι δυο επιτροπές θεωρούν ότι κάνω διακρίσεις, επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.

Είχα και έλεγχο από την εφορία. Δεν κόβω αποδείξεις λένε για τα ζώα που πιάνω. Με κατηγορούν ότι δεν αποδίδω και το ΦΠΑ. Θεωρούν ακόμη ότι τους παραπλάνησα γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό σαν σκάφος αναψυχής. Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή, ότι οφείλω φόρους και πρόστιμα. Τώρα η εφορία έχει δεσμεύσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα, για να μην πληρώσω τους φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα. Φοβάμαι ότι θα τον κρίνουν ως αντισυνταγματικό..."

"Καλά, καλά" τον διακόπτει ο Θεός...

"Μα έχω και άλλα, πολλά ακόμη να πω" του λέει ευλαβικά ο Νώε, "όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω πριν από 10 τουλάχιστον χρόνια".

"Φτάνει" τον προστάζει ο Θεός.

Και ξαφνικά η βροχή σταματά, ο ουρανός καθαρίζει, ο ήλιος λάμπει, οι θάλασσες ηρεμούν. Το ουράνιο τόξο στολίζει τον ορίζοντα.

Ο Νώε κοιτάζει τον Θεό με ελπίδα: 
- "Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τη Γη;" τολμά να τον ρωτήσει.

Και ο Θεός απαντά: 
- "Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει η κυβέρνηση!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου