8 Δεκεμβρίου 2013

Η αναστάτωση στην Παιδεία έχει όνομα και διεύθυνση

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Η αναστάτωση στην Παιδεία έχει όνομα και διεύθυνση: "ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου" είπε χθες στη βουλή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Σίγουρα έχει όνομα και διεύθυνση. Αλλά μήπως αυτά είναι: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Υπουργείο Παιδείας;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιτίθεται μόνο στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, αλλά στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Αλλά ο πιο αδύναμος κρίκος από εκείνους που την ασκούν, τυχαίνει να έχει το όνομα. Και αυτό σίγουρα είναι: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος!

Είπε και άλλα φαιδρά ο υπουργός. Δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί ούτε μια ώρα μαθήματος λιγότερη από τις 13 εβδομάδες που ορίζει ο νόμος. Προφανώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.



Αλλά ας δούμε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας στη βουλή του κ. υπουργού (το μεταφέρω από το "Έθνος"), που αναφέρεται στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου:

«Δεν αφήσατε πια καμία αμφιβολία ότι η επιχειρούμενη αναστάτωση στην Παιδεία έχει όνομα και διεύθυνση: ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου. Σε ο,τι αφορά το εξάμηνο για τους φοιτητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου θέλω να δηλώσω ότι η Πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ούτε μια ώρα μαθήματος λιγότερη. Ούτε μια εβδομάδα λιγότερη από τις 13 εβδομάδες που ορίζει και προβλέπει ο νόμος. Σε αυτό το πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, θα αποφασίσει κάθε τμήμα και κάθε σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου όπως έχει και την ευθύνη πως και πότε θα γίνουν τα δυο εξάμηνα ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και μέσα στο καλοκαίρι», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ίσως ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο ανασχηματισμό. Κάποιες αλλαγές επείγουν.


________________
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου