27 Ιανουαρίου 2015

Αρνητικές κριτικές στο κυβερνητικό σχήμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» είναι οι πρώτοι χαρακτηρισμοί του κυβερνητικού σχήματος από τη ΝΔ. «Κακή συμμαχία – Κακή κυβέρνηση» αναφέρει το Ποτάμι, ενώ «Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ. Εντύπωση προκαλεί και η αντίδραση στην επιλογή της Κας Κωνσταντοπούλου για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Ειδικότερα, οι ανακοινώσεις των κομμάτων έχουν ως εξής:

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη.
Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θεωρούμε επίσης αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης, η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.
Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται».


Πηγή: http://nd.gr/deltia-tipou/deltio-typoy-gia-ti-synthesi-toy-neoy-kyvernitikoy-shimatos 

Από το Ποτάμι εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κακή συμμαχία – Κακή κυβέρνηση
H χωρίς αρχές συμμαχία του κ.Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ανέδειξε, όπως αναμενόταν, ένα κακό κυβερνητικό σχήμα. Οι καλές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ο κανόνας είναι ότι τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.
Έκπληξη προκαλεί και το πρόσωπο που προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής. Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καβγάδων.
Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία.


Πηγή: http://topotami.gr/nea/kaki-simmachia-kaki-kivernisi/

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου. Όμως τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα.
Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ.


Πηγή: http://www.pasok.gr

Σημείωση: Δυστυχώς δεν βρήκαμε ακόμη σχετική ανακοίνωση από το ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. Γιατί, τι άλλο περιμέναμε; Οι αρνητικές κριτικές ήταν έτοιμες πριν ανακοιωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια πράγματα δύσκολα αλλάζουν. Εδώ η αντιπολίτευση πάντα βλέπει κακές και άστοχες τις κυβερνητικές πράξεις, ακόμα και όταν ξέρει ότι σε λίγο καιρό (όταν αναλάβει την κυβέρνηση) πρόκειται να κάνει τα ίδια.

      Διαγραφή