1 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 1.4.2015

(upd2) Την επαναπρόσληψη εργαζομένων της ΕΡΤ στον διάδοχο φορέα, (ΝΕΡΙΤ) διατάσσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση θεωρεί παράνομες τις απολύσεις των 2.915 εργαζομένων που έγιναν τον Ιούνιο του 2013, όταν η ΕΡΤ έκλεισε, και κρίνει πως υποχρεούται ο διάδοχος φορέας στην άμεση επαναπρόσληψη όσων προσέφυγαν. Yπενθυμίζεται ότι στο Πρωτοδικείο προσέφυγαν 198 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
kathimerini.gr

Πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,30% (έκλεισε στις 765,37μονάδες). Απογοητευτική ήταν η εικόνα και στην αγορά ομολόγων με περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων και αύξηση των αποδόσεων σε όλες τις λήξεις. Η απόδοση στο 3ετές ανήλθε άνω του 22% στο 22,53%, στο 5ετές διαμορφώθηκε στο 17,13% και στο 10ετές βρισκόταν στο 11,78%.
capital.gr

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, απόφαση που ακολουθεί την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στις 27 Μαρτίου. Oι νέες αξιολογήσεις της Εθνική Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank διαμορφώνονται σε ΄CCC΄ από ΄B-΄ προηγουμένως.
naftemporiki.gr

Το Ποτάμι αποχώρησε από την Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών επειδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής ως Πρόεδρος της Βουλής. Το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «η Πρόεδρος της Βουλής, με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου, στο πνεύμα των νέων κοινοβουλευτικών ηθών που εισάγει, αυτοαναγορεύθηκε σε Πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή. Γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά».
naftemporiki.gr 

Ανάκαμψη εσόδων 400 εκατ. ευρώ το Μάρτιο μετά από δύο πολύ δύσκολους μήνες. Ανάσα στην κυβέρνηση. Το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου. tovima.gr 

Την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο Κατρούγκαλουτο οποίο περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» αλλά και για την πρόσληψη των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. 
tovima.gr 

Παραμένει υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη για τρίτη ημέρα κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.
ethnos.gr 

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία Κοτζιά με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων. Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
tovima.gr 

Επιδείνωση παρουσιάζει το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών, ενώ σε επίπεδο ΕΕ και Ευρωζώνης βελτιώνεται. 
Περισσότερα στο: IOBE: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος το Μάρτιο 

Περαιτέρω συρρίκνωση παρουσίασε ο εγχώριος κλάδος της μεταποίησης τον Μάρτιο, με τους Έλληνες κατασκευαστές να καταγράφουν υποχώρηση της παραγωγής για τρίτο συνεχή μήνα, αν και η απασχόλησης στα εργοστάσια σημείωσε οριακή αύξηση. 
naftemporiki.gr 

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει εντός της Μεγάλης Εβδομάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Θεωρώ δεδομένο ότι η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη», ανέφερε ο κ. Σταθάκης. 

Συστήνουν Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια. Η ένταση κλιμακώνεται. Για πολιτικές διώξεις και στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων κάνουν λόγο κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Περισσότερα στο: Συστήνουν Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, ενώ η χώρα καταρρέει! 

Τους Κώστα Σημίτη, Βαγγέλη Βενιζέλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέουα, αποφάσισε να καλέσει να καταθέσουν ως μάρτυρες στις 29 Απριλίου 2015 το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες του κατηγορούμενου άλλοτε Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχαζτόπουλου.
tanea.gr 

Στο έλεος των πλημμυρών στις Σέρρες - Χιλιάδες στρέμματα κατεστραμμένα. Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών. 
tovima.gr 

"Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα". Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της ΕΕ; Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη; Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και σενάρια τρόμου.

Αιματηρό τέλος είχε χθες το βράδυ η ομηρεία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τον οποίο κρατούσαν όμηρο εντός του δικαστηρίου Τσαγλαγιάν της Κωνσταντινούπολης από το μεσημέρι δύο ένοπλοι. Η ομηρεία έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά ο εισαγγελέας και σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών οι δύο δράστες.
ethnos.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου