5 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 5.4.2015

(upd) Στην παγκόσμια ειρήνη αφιερωμένο το πασχαλινό μήνυμα του πάπα. Ο Φραγκίσκος ζήτησε να επικρατήσει η ειρήνη «στην αγαπημένη Συρία και στο Ιράκ», και αναφέρθηκε επίσης στη διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, στην πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στην Κένυα, στην Υεμένη και χώρες της Αφρικής. Ζήτησε επίσης από τον «νικηφόρο Ιησού να απαλύνει τον πόνο των τόσων χριστιανών αδελφών οι οποίοι είναι θύματα διώξεων εξαιτίας του ονόματός Του».
skai.gr 

O αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου, σημείωσε πως «Είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα ‘όχι’ του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του», παραλληλίζοντας την πολιορκία του Μεσολογγίου με την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα «ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία». 
skai.gr 

Π. Λαφαζάνης: «Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα», τόνισε στη συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής. «Έχω την αίσθηση, ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας» και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σίγουρος». 
tanea.gr 

Η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις και ότι μέρος αυτών αποτελεί και η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα στην Ουάσινκγτον.
ethnos.gr 


«Αν κριθεί απαραίτητο να πάνε δυο-τρία πράγματα πιο πίσω χρονικά, αυτό πρέπει να γίνει», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση επιζητεί την μετάθεση της διαπραγμάτευσης για τα ακανθώδη ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών για τον Ιούνιο.
skai.gr 

Ένταση επικρατεί από το πρωί στις Σκουριές, στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει από τη μία πλευρά μεταλλωρύχοι και από την άλλη πολίτες που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια στα οποία χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, ξύλα και χημικά. 
kathimerini.gr 

Πολ Ράιτ, διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνει σε Καθημερινή: «Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο». Πρόκειται για ένα εγχείρημα που παράγει καλές θέσεις εργασίας, εξαγωγές και φόρους για το κράτος, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ έχει δοκιμαστεί στα δικαστήρια σε ανώτατο επίπεδο. «Κι όμως η ίδια η κυβέρνηση θέλει να το σταματήσει».

Βουτιά θανάτου σε ποτάμι έκανε λεωφορείο στην Κίνα. Η πτώση ενός λεωφορείου χθες, Σάββατο, σε ποταμό στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους ενώ τρεις τραυματίσθηκαν, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το όχημα μετέφερε 24 επιβαίνοντες όταν βγήκε από το δρόμο κοντά στο Μπίζε, στην ορεινή επαρχία Γκιζού (νότια Κίνα), και συνετρίβη πέφτοντας από ύψος 100 μέτρων στην κοίτη ενός αποξηραμμένου ποταμού. 
tanea.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου