5 Απριλίου 2015

Βέρνερ Φάιμαν: Nα μην μας διαιρέσουν οι αγορές

Σε δηλώσεις του για την Ελλάδα, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Österreichο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κάλεσε τη χώρα να επιδείξει περισσότερη συναίνεση, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και τα ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών θεσμών. 

«Δεν θα πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να αφήσουμε να μας διαιρέσουν οι αγορές, που πολλές φορές είναι εναντίον μας και διεθνώς εξαιρετικά δικτυωμένες. Θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και καμιά φορά να επιτρέπουμε σε χώρες να παραβιάζουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, όταν μας διαβεβαιώνουν με αξιοπιστία ότι χρειάζονται τα χρήματα για επενδύσεις στο μέλλον, χωρίς να ζητάμε την άδεια των αγορών», τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υποβάθμισε τα προβλήματα. «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε φάση μαθητείας, έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις και ίσως να πίστεψε η ίδια ότι θα μπορούσε να τις εκπληρώσει» δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα. 

Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν βρίσκει νόημα στις προσπάθειες που κάνει να αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αρχάρια. «Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της Ευρώπης και των ανθρώπων στην Ελλάδα» είπε. 

Πηγή: Deutsche Welle 05.04.2015
http://dw.de/p/1F2ve


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου