17 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.6.2015

(upd) "Η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε" υποστηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση της για τη Νομισματική Πολιτική, που υποβλήθηκε σήμερα στην Πρόεδρο της Βουλής. "Αντίθετα, η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από το ευρώ" αναφέρει.
Σχετική ανάρτηση:
ΤτΕ: Αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε πτώχευση και έξοδο της χώρας από το ευρώ 


Η Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε την έκθεση της Τράπεζα της Ελλάδος επειδή ήταν σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου και όχι σε χαρτί. Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "αντιθεσμική συμπεριφορά" του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι "επιστρέφει ως απαράδεκτο" το έγγραφο της έκθεσης της ΤτΕ και του συνοδευτικού σημειώματος του Διοικητή της. 
kathimerini.gr 

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, Πασοκ) προκάλεσε η ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική. Παράλληλα κριτική κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στον απόηχο της έκθεσης της ΤτΕ αναφέροντας ότι «Με τη σημερινή του έκθεση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης» 
kathimerini.gr 

Να μην θυσιαστεί η κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να τερματιστεί η «ισορροπία τρόμου» που έχει παγώσει την οικονομία και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης, ζητούν οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας, με σημερινή Κοινή Επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. 
Σχετική ανάρτηση: Επιστολή επιχειρηματικών φορέων σε Τσίπρα για συμφωνία 

Αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ. Είναι χαμηλότερη των εκροών. Η διεύρυνση την περασμένη εβδομάδα ήταν 2,3 δισ. ευρώ. Στα 84,1 δισ. ευρώ το νέο ανώτατο όριο δανεισμού.
tovima.gr 

"Αν η Ευρώπη επιμείνει σε περικοπές στις συντάξεις, θα πρέπει να αναλάβει το κόστος μιας εξέλιξης που δεν θα είναι ευχάριστη για κανέναν", δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο ρηξης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη, ενώ για άλλη φορά παρέπεμψε σε πολιτικές αποφάσεις για να βρεθεί λύση. 
kathimerini.gr 

Την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της έδρας του. Είχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας. Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου. Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός. 
tovima.gr 

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος νέος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ. Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
kathimerini.gr 

Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που πρωταγωνιστούσε στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας επί μισό αιώνα, πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αγκυρα, σε ηλικία 90 ετών. 
kathimerini.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Σημαντική πτώση και σήμερα κατά 3,15% στις 680,88 μονάδες, σε επίπεδο γενικού δείκτη έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Με τις σωρευτικές απώλειες να φτάνουν πλέον το 18% σε τέσσερις συνεδριάσεις, τα margin calls και οι stop εντολές, "λύγισαν" και τους τελευταίους αισιόδοξους της αγοράς, που ήλπιζαν σε μία συμφωνία όλο αυτό το διάστημα. 
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου