26 Ιουνίου 2015

«Θέατρο του παραλόγου» στην Βουλή με την κλήτευση Στουρνάρα

«Θέατρο του παραλόγου» με την κλήτευση Στουρνάρα «εδώ και τώρα» στην Βουλή ώστε να δώσει εξηγήσεις για την έκθεση νομισματικής πολιτικής που απέστειλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μορφή «usb» και του επιστράφηκε ως απαράδεκτη. Η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε νέα μετωπική επίθεση κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος καθώς δεν προσήλθε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ όπου είχε κληθεί παρότι είχε γνωστοποιήσει με επιστολή του ότι είναι αδύνατον να παραστεί λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του και μάλιστα στην παρούσα κρίσιμη τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Η επιμονή της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «ύποπτη» και «προκλητική» την στάση του κ. Στουρνάρα, προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και την λοιδορία του πρώην Προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, που της είπε: «Να έρθει ο Στουρνάρας σιδηροδέσμιος και χειροπόδαρα στην επιτροπή, που τολμά να μας ταπεινώσει, και από πίσω να τον μαστιγώνει ο Φρούραρχος της Βουλής». Ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης της είπε ότι «δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα με καταντούσατε να υπερασπιστώ τον Στουρνάρα που εξαιτίας νόμου δικού του που διαφώνησα διαγράφηκα στο παρελθόν από τη ΝΔ».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλος συντάχθηκε πλήρως με το σκεπτικό της Προέδρου ζητώντας «με όποιους τρόπους προσφέρονται ο κ. Στουρνάρας να προσέλθει ακόμα και αν προσποιηθεί και οποιαδήποτε δικαιολογία να επικαλεστεί, ακόμα και αυτό το σαββατοκύριακο και ελπίζω να μην μας αναγκάσει να τον φέρουμε βιαίως». Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι η Επιτροπή ΔΕΚΟ δεν μπορεί να τον προσαγάγει βιαίως διότι αυτές τις εξουσίες τις έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ούτως ή άλλως έχει κληθεί ο κ. Στουρνάρας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ενώ τόνισε με νόημα ότι «ουδείς εξαιρείται αυτής της διαδικασίας».

Τελικά, η επιτροπή αποφάσισε να στείλει επιστολή στον κ. Στουρνάρα ζητώντας να ενημερώσει για το πλήρες πρόγραμμα των υποχρεώσεών του (!) και ακολούθως να διερευνηθεί η δυνατότητα να έρθει νωρίτερα από την ημερομηνία που έχει ο ίδιος προτείνει (την 6η Ιουλίου) σε αντίθετη περίπτωση να κληθεί να έρθει όταν εκείνος μπορεί…

Πηγή: www.tovima.gr 26.06.2015 (απόσπασμα δημοσιεύματος)
«Θέατρο του παραλόγου» με την κλήτευση Στουρνάρα στην Βουλή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου